Κεφαλογιάννη: Ο τουρισμός κύριος μοχλός εξόδου από την κρίση - iefimerida.gr

Κεφαλογιάννη: Ο τουρισμός κύριος μοχλός εξόδου από την κρίση

Κεφαλογιάννη: Ο τουρισμός κύριος μοχλός εξόδου από την κρίση
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Tην άποψη ότι ο τουρισμός μπορεί να καταστεί κύριος μοχλός εξόδου από την κρίση, επανέλαβε η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη.

Μιλώντας στο συνέδριο του Economist, η κυρία Κεφαλογιάννη προανήγγειλε ότι στη διάρκεια των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης θα κατατεθούν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες τόσο μεσοπρόθεσμες, για την αναστροφή του αρνητικού κλίματος εφέτος, όσο και μακροπρόθεσμες για τη βελτίωση του τουριστικού προϊόντος της χώρας.

Η υπουργός Τουρισμού καυτηρίασε την απουσία πολιτικής το προηγούμενο διάστημα, σημειώνοντας ότι ο τουρισμός βρίσκεται φέτος σε πολύ δύσκολη κατάσταση, παρουσιάζοντας, μάλιστα, στοιχεία που δημοσιοποίησε το προηγούμενο διάστημα το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο, στα οποία καταγράφονται απώλειες 5,8% στις αφίξεις στο πεντάμηνο του 2012. Εξέφρασε, όμως, την ελπίδα, ότι το κλίμα αυτό μπορεί να αντιστραφεί άμεσα.

Δίνοντας ένα περίγραμμα των δράσεων που θα αναληφθούν, σημείωσε ότι θα υπάρξει άμεσα ενεργοποίηση της επιτροπής κρίσεων, αλλά και θα καταβληθούν προσπάθειες για την ταχύτερη δυνατή λειτουργία της εταιρείας Μάρκετινγκ, προϊόν της συνεργασίας του ΕΟΤ και του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ).

Παραμένοντας στις μεσοπρόθεσμες πρωτοβουλίες του νεοσύστατου υπουργείου, η κυρία Κεφαλογιάννη ανάφερε ότι θα υπάρξουν και επικοινωνιακές πρωτοβουλίες για την αναστροφή του αρνητικού κλίματος στις αγορές του εξωτερικού, που ήδη καταγράφεται πρόβλημα με τις κρατήσεις.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ