Μια διαφορετική Ελληνίδα fashion blogger - iefimerida.gr

Μια διαφορετική Ελληνίδα fashion blogger

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

H Eλίζα Ξενικάκη ζει στο Ηράκλειο Κρήτης και έχει μια έμφυτη αγάπη για τη μόδα και τα ρούχα, που δεν την ανακόπτουν ούτε τα σχόλια περί τριωδίου που ακολουθούν τις τολμηρές της εμφανίσεις. Δείτε τι έχει να πει για την αγαπημένη της ενασχόληση και ποιες είναι οι πιο πολύτιμες αγορές της.

Γιατί μια Ελληνίδα να γράφει στα αγγλικά;

Απλά γιατί ελπίζει ότι κάποιος ξένος εκεί έξω μπορεί και να τη διαβάζει.

Πόση ώρα σου χρειάζεται κατά μέσο όρο ένα καινούργιο outfit post (επιλογή, ντύσιμο, φωτογραφία, επεξεργασία);

Ας πούμε απλά πως είναι σαν μια -πολύ ευχάριστη- part time job.

Τα ρούχα που φοράς είναι για τη φωτογραφία ή βγαίνεις έτσι έξω;

Εννοείται πως τα φoράω και έξω. Όχι απαραίτητα μέρα μεσημέρι, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες, αλλά όλα έχουν φορεθεί «at some point».

Και πώς σε αντιμετωπίζουν σε μια επαρχιακή πόλη, όπου όλες ντύνονται πολύ διαφορετικά;

Γενικά ακούω πολύ την ατάκα με το τριώδιο αλλά δεν με ενοχλεί, γελάω πολύ.

Με το χέρι στην καρδιά, πώς σου φαίνονται οι υπόλοιπες Ελληνίδες bloggers;

Η αλήθεια είναι πως υπάρχουν πολλά πρόχειρα blogs στην Ελλάδα, όπως και στο εξωτερικό, αλλά υπάρχουν κάποια που ξεχωρίζουν μες στο πλήθος. Ένα από τα αγαπημένα μου (και εμπνευστής για να ξεκινήσω το δικό μου) ήταν το QueenBee.blogspot.com, το οποίο τον τελευταίο χρόνο δυστυχώς παραμένει ανενεργό.

Ποιο είναι το επόμενό σου βήμα μετά το blog; Πού ελπίζεις να σε πάει;

Στ' αλήθεια δεν το σκέφτομαι. Το blog το έχω γιατί με κάνει να περνάω καλά, τόσο απλά.

Με ποια ξένη fashion blogger ταυτίζονται τα γούστα σας;

Το γούστο μου δεν ταυτίζεται με καμιά. Όλες κατά καιρούς έχουν φορέσει πράγματα που αγαπώ και πράγματα που δεν θα έβαζα ούτε με σφαίρες. Θαυμάζω όμως πολύ τη Betty (leblogdebetty.com) και τη Sandra (5inchandup.blogspot.com) για το ιδιαίτερο στυλ τους.

Τι λέει το αγόρι σου για αυτή σου την ασχολία;

Όταν του είπα πώς σκέφτομαι να ξεκινήσω το blog δεν τρελάθηκε με την ιδέα, αλλά γρήγορα το συμπάθησε, και πλέον είναι και ένας από τους βασικούς μου φωτογράφους.

Έχεις πιάσει ποτέ τον εαυτό σου να κρίνει τους άλλους από το ντύσιμο;

Θεωρώ ότι το ντύσιμο είναι τρόπος έκφρασης. Είναι ο τρόπος που αποφασίζεις ότι θα παρουσιάσεις τον εαυτό σου στον κόσμο. Η εξωτερική εμφάνιση είναι αυτή που αφήνει την πρώτη εντύπωση στον άλλο, οπότε είναι αναπόφευκτο κάποια στιγμή και να κριθείς αλλά και να κρίνεις.

Ποιο είναι το επόμενο αντικείμενο πόθου που θέλεις να αποκτήσεις;

Περιμένω τις εκπτώσεις πώς και πώς γιατί θέλω ένα ζευγάρι YSL Totem Sandals σαν τρελή.

Ποιο είναι το celebrity fashion icon σου;

Αγαπάω απίστευτα το στυλ της Rihanna. Βρίσκω πολύ ενδιαφέρον το ότι ακροβατεί ανάμεσα στο γκέτο κιτς, το ροκ και το σχεδόν παιδιάστικο, κοριτσίστικο look. Και φυσικά, όπως κάθε fashion blogger που σέβεται τον εαυτό της (!) δεν θα μπορούσα παρά να εμπνέομαι πολύ και από τις αδελφές Olsen και την Kate Bosworth.

ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΙΖΑΣ

Μια διαφορετική Ελληνίδα fashion blogger | iefimerida.gr 1

Το YSL “belle de jour” pochette είναι ένα από τα ελάχιστα clutch bags που έχω στην κατοχή μου. Είναι απλό και κομψό, και συνδυάζεται εύκολα με τα περισσότερα βραδινά μου σύνολα. Εδώ κάνει παρέα με τα αγαπημένα μου βραχιόλια (από αριστερά προς δεξιά: Hermes, Uterque, κάποιο κοσμηματοπωλείο στις Βρυξέλλες).

Τα ζεμπρέ Alaia παπούτσια τα είχα βάλει στο μάτι πριν πολύ καιρό αλλά ήταν υπερβολικά ακριβά για μένα. Όταν λοιπόν τα βρήκα στο Yoox σε έκπτωση, απλά έπρεπε να τα κάνω δικά μου.

Αυτό το φόρεμα είναι από τη συλλογή Lanvin for H&M και το βρίσκω τόσο χαριτωμένο. Λατρεύω τα χρώματά του.

Δυο από τις πιο πρόσφατες αγορές μου, εμπνευσμένες από την αφρικανική μου διάθεση τον τελευταίο καιρό (κολιέ καμηλοπάρδαλη Mango, τυρκουάζ κολιέ Kenneth Jay Lane)

Αυτή τη μικρούλα Bayswater την κρατάω παντού μαζί μου αυτή την άνοιξη. Δεν περίμενα ότι θα με βόλευε τόσο μια μικρή τσάντα.

Τρελαίνομαι για φανταχτερά κοσμήματα, και κανείς δεν τα φτιάχνει καλύτερα από τον Kenneth Jay Lane.

Πηγή: Fashionism

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ