Ράιχενμπαχ: Κρίσιμη η κατάσταση – Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις για την Ελλάδα - iefimerida.gr

Ράιχενμπαχ: Κρίσιμη η κατάσταση – Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις για την Ελλάδα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μόνο «δύσβατοι δρόμοι» υπάρχουν για την ελληνική κοινωνία και οικονομία, τόνισε ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης (Task Force) της ΕΕ στην Ελλάδα, Χορστ Ράιχενμπαχ, μιλώντας στο Συνέδριο του Economist.

Ο κ. Ράιχενμπαχ χαρακτήρισε κρίσιμη την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και ζήτησε να υλοποιηθούν χωρίς καμία χρονοτριβή οι προτάσεις, τις οποίες θα υποβάλει στην κυβέρνηση η Task Force, κατά τους επόμενους μήνες.

Υπογράμμισε τη σημασία που αποδίδει στις ιδιωτικοποιήσεις η Task Force και αξίωσε από την κυβέρνηση να ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις της για το πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων οι οποίες, όπως είπε, θα ανοίξουν το δρόμο προς την ανάπτυξη.

Ο κ. Ράιχενμπαχ τόνισε ότι το «μεγάλο στοίχημα», πέραν των ιδιωτικοποιήσεων, είναι να σημειωθεί πρόοδος σε έξι τομείς.

Πρώτος: Διαχείριση των εσόδων. Ο επικεφαλής Task Force ανέφερε ότι κατά την τελευταία διετία καταβάλλεται προσπάθεια από κοινού με το ΔΝΤ για τη συλλογή των φόρων, με τη συμβολή εμπειρογνωμόνων Δανών, Ολλανδών και Γάλλων. Γνωστοποίησε ότι έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον για συμμετοχή τεχνοκρατών από τη Βρετανία και τη Γερμανία.

Δεύτερος: Δημόσιος τομέας. Για αυτόν, ο κ. Ράιχενμπαχ είπε ότι ο ΟΟΣΑ έχει διατυπώσει προτάσεις για σύσταση «διυπουργικής δομής», ώστε να λαμβάνονται γρήγορα οι αποφάσεις.

Τρίτος: Μείωση του «διοικητικού βάρους», κατά 25%, στα επόμενα 7 χρόνια.

Τέταρτος: Μείωση γραφειοκρατίας. Επ' αυτού ο κ. Ράιχενμπαχ ανέφερε ότι πρέπει να αντικατασταθεί ο Κώδικας Βιβλίων και Στοιχείων από ένα νέο πλαίσιο.

Πέμπτος: Απλοποίηση διαδικασιών για την έναρξη νέων επιχειρήσεων.

Έκτος: Βελτίωση εξαγωγών. Όπως είπε ο επικεφαλής της Task Force, στόχος είναι να μειωθούν δραστικά οι άδειες και τα πιστοποιητικά που απαιτούνται. Γνωστοποίησε ότι καταφθάνει στην Ελλάδα, μέσα στον Ιούλιο, πολυμελής ομάδα ολλανδών τεχνοκρατών που θα δώσουν συμβουλές για βελτίωση του τρόπου δόμησης των εξαγωγών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ