Επιασε δουλειά η Τρόικα στην Κύπρο – Ετοιμάζεται το Μνημόνιο - iefimerida.gr

Επιασε δουλειά η Τρόικα στην Κύπρο – Ετοιμάζεται το Μνημόνιο

Επιασε δουλειά η Τρόικα στην Κύπρο – Ετοιμάζεται το Μνημόνιο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα κλιμάκια της Tρόικα βρίσκονται στην Κύπρο και έχουν ήδη πιάσει δουλειά μετά από την αίτηση της Λευκωσίας για παροχή βοήθειας με σκοπό την επανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού συστήματος και την αναχρηματοδότηση του δημόσιου χρέους.

Το πρώτο από τα δύο κλιμάκια της Τρόικα επισκέφθηκε το πρωί την Κεντρική Τράπεζα και το δεύτερο το υπουργείο Οικονομικών. Οι εμπειρογνώμονες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου διεξάγουν διερευνητικές επαφές που αφορούν τον χρηματοοικονομικό τομέα και μακροοικονομικά θέματα, περιλαμβανομένων των δημοσιονομικών. Η επίσκεψη της αντιπροσωπείας της Τρόικα, που αριθμεί 30 εμπειρογνωμόνων έχει στόχος το Μνημόνιο να είναι έτοιμο μέχρι τέλος Ιουλίου.

Η επίσκεψη της Τρόικα αναμένεται να ολοκληρωθεί την Παρασκευή και σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, Βάσος Σιαρλή, αναμένει ότι η αποστολή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου αρχικά θα συλλέξει στοιχεία για την οικονομία και την κατάσταση των τραπεζών και αφού τα αξιολογήσει θα επιστρέψει για συζητήσεις στη βάση της αξιολόγησής της.

Πρόσθεσε ακόμα ότι μόνο καλό θα προκύψει για την Κύπρο, αφού θα εξασφαλίσει την καλύτερη δυνατή χρηματοδότηση, στο μέγιστο δυνατό ποσό που χρειάζεται για να καλύψει τις ανάγκες της.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ