Αφίσες αγαπημένων ταινιών, βασισμένες στις ατάκες τους που άφησαν εποχή [εικόνες]

Όπως το να αγοράσεις το DVD ή το να βάλεις την αφίσα στον τοίχο σου, έτσι και το να χρησιμοποιείς τις πιο χαρακτηριστικές ατάκες μιας ταινίας σε μια συζήτηση, είναι ίσως ο καλύτερος τρόπος να δείξεις πόσο τη γουστάρεις. Τώρα ο σχεδιαστής Τζέροντ Γκίμπσον σε βοηθά να τα συνδυάσεις.

Ο Γκίμπσον είχε τη φαεινή ιδέα να φτιάξει εναλλακτικές αφίσες των αγαπημένων μας ταινιών, βασισμένες όχι σε μια χαρακτηριστική σκηνή, αλλά στις πιο αναγνωρισμένες ατάκες, και το αποτέλεσμα είναι πραγματικά πολύ επιτυχημένο. Οι αφίσες περιλαμβάνουν ένα μόνο αντικείμενο, το οποίο με τη σειρά του, συνδέεται και αυτό με την υπόθεση της εκάστοτε ταινίας.

The Big Lebowski

«Πρωταγωνίστρια» στην αφίσα είναι η μπάλα του μπόουλινγκ, του αθλήματος που ο Dude λατρεύει. Όσο για τις ατάκες, ποια να πρωτοδιαλέξεις...

Pulp Fiction

Η ταινία θα μπορούσε να γίνει αντικείμενο μελέτης από μελλοντικούς φοιτητές της 7ης τέχνης, καθώς είναι άξιο λόγου πως κατάφερε ο Ταραντίνο να χωρέσει τόσες επικές ατάκες σε 2,5 ώρες. Μέχρι και η Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου την εκτίμησε και της έδωσε Όσκαρ σεναρίου.

Kill Bill Volume 1

O Ταραντίνο ξαναχτυπά και τα λόγια είναι περιττά

Fight Club

Σαπούνι από ανθρώπινο λίπος και ο πρώτος κανόνας του Fight Club.

Τhe Hangover

Όταν η παρέα ξυπνά την επόμενη μέρα μετά από μια νύχτα ασυδοσίας, ένα από τα πρώτα πράγματα που βλέπουμε είναι μια κότα. Όσο για τις ατάκες, ήθελε τουλάχιστον 10 κότες για να τις χωρέσει όλες.

Ghostbusters

Η ρητορική ερώτηση «Who you gonna call» δεν θα μπορούσε να λείπει από την αφίσα, ενώ επίσης δεν θα μπορούσε να λείπει ο Slimer (Γλίτσας), το πιο χαρακτηριστικό φαντασματάκι της ταινίας.

Star Wars

Το Millennium Falcon, μαζί με θρυλικές ατάκες όπως το πασίγνωστο «may the Force be with you» και «a long time ago in a Galaxy far, far away».

The Simpsons

Ίσως η πιο εύστοχη από όλες τις αφίσες της σειράς. Το κεφάλι του Homer και πιο ευδιάκριτη από όλες τις ατάκες το κλασσικό του D'Oh.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ