Εντατικά ... τριμερή μαγειρέματα για νέους «αρχηγούς» σε φορείς και ΔΕΚΟ - iefimerida.gr

Εντατικά ... τριμερή μαγειρέματα για νέους «αρχηγούς» σε φορείς και ΔΕΚΟ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ποιος είπε ότι διαπραγματεύσεις, αυτήν την περίοδο, γίνονται μόνο με... την Τρόικα; Γίνονται επίσης μεταξύ των εταίρων της κυβέρνησης και έχουν ως αντικείμενο την επιλογή των νέων ηγετών στους φορείς του Δημοσίου.

Η Νέα Δημοκρατία, ως πρώτο κόμμα – και ισχυρότερος εταίρος της συγκυβέρνησης- έχει ασφαλώς τον πρώτο λόγο. Μεταξύ αυτής και του ΠΑΣΟΚ συντελούνται κατά βάση οι επαφές και οι... τριβές.

Η ΔΗΜΑΡ ζητά πρόσωπα «εξωκομματικά και υπερκομματικά» και ετοιμάζεται για μία περισσότερο συγκροτημένη παρέμβαση επί του θέματος, όπως τονίζεται σε ρεπορτάζ της εφημερίδας «τα Νέα». Παρέμβαση, ανεξαρτήτως των προγραμματικών δηλώσεων και «με βασικό κριτήριο τα πρόσωπα που θα προταθούν να έχουν διακριθεί στους τομείς τους».

Οι επικείμενες αλλαγές «αλλαγές βάρδιας» στις ηγετικές θέσεις των ΔΕΚΟ και άλλων φορέων του Δημοσίου θα γίνουν σε τρία στάδια. Στο πρώτο... σετ κατά πάσα πιθανότητα θα ενταχθούν: Το Ταμείο που προωθεί τις αποκρατικοποιήσεις (ΤΑΙΠΕΔ), το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, η ΔΕΗ και ο ΟΠΑΠ.

Στο δεύτερο στάδιο αναμένεται να συμπεριληφθούν ΔΕΚΟ που ιδιωτικοποιούνται ή τελούν υπό καθεστώς «εξυγίανσης», όπως οι συγκοινωνίες, ο ΟΣΕ, τα ΕΛΤΑ.

Αποκρατικοποιήσεις, ΟΠΑΠ και ΔΕΗ

Για το ΤΑΙΠΕΔ έχουν ακουστεί αρκετά ονόματα, ένα εκ των οποίων είναι αυτό του Αντώνη Βαρθολομαίου.

Ο κ. Βαρθολομαίος είναι ήδη μέλος της διοίκησης του Ταμείου κι ως εκ τούτου τυχόν επιλογή του θα πληροί και το κριτήριο του «μηδενικού χρόνου». Εν ολίγοις, είναι ήδη εξοικειωμένος με το αντικείμενο κι έτσι δεν θα χρειαστεί χρόνος προσαρμογής και... εκμάθησης. Χρόνος που δεν είναι διαθέσιμος, αν σκεφθεί κανείς ότι τόσο ο Αντώνης Σαμαράς, όσο και ο αρμόδιος υπουτρός Γιάννης Στουρνάρας θεωρούν κατεπείγον θέμα την προώθηση των αποκρατικοποιήσεων – και μάλιστα «σαρωτικών».

Ανάμεσα στα ονόματα που έχουν «πέσει στο τραπέζι» για τον ΟΠΑΠ και τη ΔΕΗ είναι, αντιστοίχως,αυτά του Γιάννη Παπαθανασίου, ο οποίος έχει διατελέσει υπουργός Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας και του Παναγιώτη Αθανασόπουλου. Ο κ. Αθανασόπουλος έχει διατελέσει πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ.

Το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ καθόλου δεν ενθουσιάζονται με το πρόσωπο του κ. Αθανασόπουλου κι ως εκ τούτου, εάν η ΝΔ επιθυμεί... διακαώς την εκ νέου τοποθέτησή του, ενδέχεται να ενταθούν οι... διακριτικοί τσακωμοί των τριών κυβερνητικών εταίρων.

Όπως είναι γνωστό, τα ηνία της Εθνικής Τράπεζας ανέλαβε ήδη ο Αλέκος Τουρκολιάς, πρόσωπο της απόλυτης εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ