Οι άντρες που κάνουν δουλειές στο σπίτι είναι πιο ευτυχισμένοι - iefimerida.gr

Οι άντρες που κάνουν δουλειές στο σπίτι είναι πιο ευτυχισμένοι

Οι άντρες που κάνουν δουλειές είναι πιο ευτυχισμένοι
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ερευνα του Πανεπιστημίου Cambridge που δημοσιεύτηκε στα τέλη Ιουνίου αποδεικνύει ότι οι άντρες που κάνουν δουλειές στο σπίτι όταν ζουν σε ζευγάρι είναι πιο ευτυχισμένοι από τους άλλους.

Οι ερευνητές συνέκριναν άντρες που ζουν στη Βρετανία, Γαλλία, Σουηδία, Νορβηγία, Δανία, Ολλανδία και Γερμανία και διερεύνησαν τα προβλήματα που τίθενται μεταξύ εργασίας και ιδιωτικής ζωής. Περίμεναν ότι ο χρόνος που περνάει ένας άντρας να μαγειρέψει, να πλύνει τα πιάτα, να ψωνίσει, να καθαρίσει και να κρατήσει το σπίτι καθαρό θα προκαλούσαν αύξηση των εντάσεων μεταξύ εργασίας και ιδιωτικής ζωής και θα χειροτέρευαν την ποιότητα ζωής. Διαπίστωσαν, ωστόσο, ακριβώς το αντίθετο : οι άντρες αυτοί ήταν πιο χαλαροί και είχαν λιγότερο στρες.

Οι επιστήμονες εξηγούν ότι αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι εν λόγω άντρες έχουν λιγότερες ενοχές και προκαλούνται λιγότεροι τσακωμοί στη ζωή του ζευγαριού. Εκτιμούν ότι αυτό οφείλεται επίσης στη διαπίστωση ότι οι γυναίκες απασχολούνται περισσότερο στα επαγγελματικά τους καθήκοντα και δεν επιθυμούν πλέον να προκαλούν σκηνές βίας με αφορμή τα θέματα του νοικοκυριού.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ