Βερολίνο: Οι στόχοι του Μνημονίου για την Ελλάδα δεν αλλάζουν - iefimerida.gr

Βερολίνο: Οι στόχοι του Μνημονίου για την Ελλάδα δεν αλλάζουν

Βερολίνο: Οι στόχοι του Μνημονίου στην Ελλάδα δεν αλλάζουν
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αμετάβλητοι παραμένουν οι στόχοι του Μνημονίου για την Ελλάδα, σύμφωνα με το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, ενώ στο Βερολίνο υποστηρίζουν μεταξύ άλλων πως όλα είναι στο χέρι της Ελλάδας.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του γερμανικού υπουργείου, Μάρτιν Κότχαους, η Γερμανία καλεί τη νέα ελληνική κυβέρνηση να τηρήσει τις δεσμεύσεις των προηγούμενων κυβερνήσεων και επισήμανε ότι «το ζήτημα είναι τι μπορεί και τι κάνει η Ελλάδα και λιγότερο τι κάνει η γερμανική κυβέρνηση».

Ο κ. Κοτχάους απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις δηλώσεις του μέλους του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Γιεργκ Άσμουσεν περί δυνατότητας αλλαγής μεμονωμένων μέτρων χωρίς να αλλάζουν ωστόσο οι στόχοι του προγράμματος, ο κ. Κότχαους τόνισε ότι «το ελληνικό πρόγραμμα είναι αυτό που είναι και πρέπει να εφαρμοστεί».

Παράλληλα ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, διευκρίνισε ότι μπορεί μια νέα κυβέρνηση, όπως συνέβη στην Ιρλανδία και στην Πορτογαλία, να πει ότι θέλει να εφαρμόσει λιτότητα, αλλά αντί του μέτρου Α προτιμά το μέτρο Β, με το αποτέλεσμα να παραμένει ίδιο.

Ο Μάρτιν Κότχαους διευκρίνισε πάντως ότι πρώτα η Τρόικα θα διαβουλευθεί με τη νέα ελληνική κυβέρνηση και θα εκτιμήσει την κατάσταση, ενώ πρόσθεσε ότι «είναι καλή πρακτική να μιλούμε πάντα με κάθε νέα κυβέρνηση, αλλά είναι καλή πρακτική επίσης κάθε νέα κυβέρνηση να τηρεί όσα έχουν συμφωνηθεί κατά το παρελθόν και όσα έχουν υποσχεθεί».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ