Το υπουργείο Ναυτιλίας ήταν ο πρώτος «σταθμός» του Χορστ Ράιχενμπαχ - iefimerida.gr

Το υπουργείο Ναυτιλίας ήταν ο πρώτος «σταθμός» του Χορστ Ράιχενμπαχ

Το υπουργείο Ναυτιλίας ήταν ο πρώτος «σταθμός» του Χορτσ Ράιχενμπαχ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για την επανασύσταση του υπουργείου Ναυτιλίας αλλά και τις αποκρατικοποιήσεις των λιμένων μέσω παραχωρήσεων ήταν τα θέματα που συζητήθηκαν κατά την συνάντηση του αρμοδίου υπουργού Κωστή Μουσουρούλη και του επικεφαλής της «Task Force» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ελλάδα, Χορστ Ράιχενμπαχ.

Επί τάπητος έπεσε επίσης και η ενδυνάμωση των δομών του υπουργείου προς την κατεύθυνση της προετοιμασίας έργων και δράσεων για την χρηματοδότηση από τα ευρωπαϊκά διαρθρωτικά ταμεία, το ταμείο των εξωτερικών συνόρων, κλπ.

Αναφορά έγινε επίσης σε θέματα νησιωτικής πολιτικής, στην εθνική στρατηγική και στο νέο ρυθμιστικό πλαίσιο των λιμένων, στη δυναμική ενεργοποίηση του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου (ΕΚΤ) και του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ), στο θέμα της ανεργίας, στα προβλήματα του κλάδου της ακτοπλοΐας και στη ναυτική εκπαίδευση.

Στο επόμενο διάστημα αναμένεται επίσης η συγκρότηση ομάδων εργασίας από τεχνοκράτες του υπουργείου Ναυτιλίας και της «Task Force», που θα έχουν ως στόχο την εμβάθυνση της συνεργασίας.

Η συνάντηση έγινε στο υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου και σε αυτήν συμμετείχαν επίσης, ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχος Κωνσταντίνος Σούλης, ο Γενικός Γραμματέας Ασφάλειας Ναυσιπλοΐας Αθανάσιος Χριστόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας Ναυτιλίας Νικόλαος Λίτινας, ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Δημήτριος Χαλκιώτης και ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής Αθανάσιος Πάλλης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ