ΔΣΑ: Tεκμηριωμένη η απόφαση που χαρακτήριζει αντισυνταγματικές τις μειώσεις μισθών - iefimerida.gr

ΔΣΑ: Tεκμηριωμένη η απόφαση που χαρακτήριζει αντισυνταγματικές τις μειώσεις μισθών

ΔΣΑ: Tεκμηριωμένη η απόφαση που χαρακτήριζει αντισυνταγματικές τις μειώσεις μισθ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ως εξαιρετικά τεκμηριωμένη χαρακτηρίζει την απόφαση του Ειρηνοδικείου Αθηνών (599/2012) που έκρινε ως αντισυνταγματικές τις μνημονιακές περικοπές των αποδοχών των εργαζομένων στο Δημόσιο ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ) Γιάννης Αδαμόπουλος.

Οπως ανέφερε ο κ. Αδαμόπουλος η συγκεκριμένη απόφαση του Ειρηνοδικείου κατορθώνει να πρωτοστατεί σε μια προσπάθεια «αποκατάστασης της διασαλευθείσας τάξης και συνταγματικής νομιμότητας», αποτέλεσμα για το οποίο «πάσχιζε από καιρό ο νομικός κόσμος της χώρας, ιδίως ο ΔΣΑ», κάνοντας χρήση του παρεχόμενου νομικού οπλοστασίου ως άμυνας έναντι του Μνημονίου και των ρυθμίσεων που αυτό εισήγαγε.

Οπως επισημαίνει ο πρόεδρος του ΔΣΑ, η δικαστική εξουσία δεν διστάζει «να εκφύγει από τα στεγανά μέσα στα οποία επιχείρησαν να την εγκλωβίσουν η εκτελεστική εξουσία και οι γνωστοί πλέον εξωθεσμικοί παράγοντες, αποδεικνύοντας έμπρακτα την ιδιότητά της ως εξουσίας λειτουργικά ανεξάρτητης και ακηδεμόνευτης, που δρα αποκλειστικά και μόνο προς όφελος των πολιτών και της αποκατάστασης του συναισθήματος δικαίου».

Σύμφωνα με την απόφαση του Ειρηνοδικείου Αθηνών που εξέδωσε η ειρηνοδίκης Σταυρούλα Κουτρουβίδα έπειτα από προσφυγή εργαζομένων στην ανώνυμη εταιρεία «ΣΤΑΣΥ», τα μέτρα που επιβλήθηκαν σε βάρος των εργαζομένων πραγματοποιούν ανεπίτρεπτη επέμβαση στη συλλογική αυτονομία με αποτέλεσμα να καταλύουν τα άρθρα 22 και 23 του Συντάγματος.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ