Η Τρόικα κάνει την απόβασή της στην Κύπρο - iefimerida.gr

Η Τρόικα κάνει την απόβασή της στην Κύπρο

Η Τρόικα κάνει την απόβασή της στην Κύπρο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επαφές με υπουργούς, στελέχη της Δημόσιας Υπηρεσίας, της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου, τα πολιτικά κόμματα και τους κοινωνικούς φορείς ξεκινά από την Τρίτη η Τρόικα και το κλιμάκιό της που φτάνει στην Κύπρο μέχρι αργά το βράδυ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του κυπριακού υπουργείου Οικονομικών, η Τρόικα, το κλιμάκιο της οποίας αποτελείται από 30 και πλέον μέλη, θα ασχοληθεί με θέματα που άπτονται του χρηματοοικονομικού τομέα και τα μακροοικονομικά θέματα, περιλαμβανομένων και των δημοσιονομικών οικονομικών.

Τα κόμματα στην Κύπρο ζήτησαν να υπάρξει σοβαρή διαπραγμάτευση από την κυβέρνηση στις επαφές που θα έχει με την Τρόικα για μία εβδομάδα.

Συγκεκριμένα ο Δημοκρατικός Συναγερμός, με ανακοίνωσή του , συνέστησε σοβαρότητα, αξιοπιστία και συνέπεια της Κύπρου έναντι των εταίρων της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ώστε μέσα από τη διαπραγμάτευση να μετατραπεί η κρίση σε ευκαιρία για έξοδο από τα αδιέξοδα. «Η προσπάθεια επίρριψης ή αποποίησης ευθυνών από πλευράς κυβέρνησης δεν ωφελεί τον τόπο», αναφέρεται.

Το Δημοκρατικό Κόμμα επίσης, έκανε λόγο για μία κρίσιμη κατάσταση για την οικονομία της Κύπρου, η οποία απαιτεί από όλους σοβαρότητα και υπευθυνότητα. «Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή από όλους, κυρίως από κυβερνητικής πλευράς και της διαπραγματευτικής ομάδας, για ό,τι λέγεται και γίνεται», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ Μάριος Καρογιάν.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κόμματος, Δημήτρης Συλλούρης, παρατήρησε ότι η Τρόικα έρχεται στην Κύπρο για να κάνει με τη δική της προσέγγιση εκείνα που η Κυπριακή Δημοκρατία μπορούσε να πράξει πολύ νωρίτερα, με πιο ήπιο τρόπο και με περισσότερη κοινωνική ευαισθησία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ