Στρατούλης: Τα μνημόνια μετέτρεψαν την Ευρωζώνη σε νεκροταφείο κοινωνιών - iefimerida.gr

Στρατούλης: Τα μνημόνια μετέτρεψαν την Ευρωζώνη σε νεκροταφείο κοινωνιών

Στρατούλης: Τα μνημόνια μετέτρεψαν την Ευρωζώνη σε νεκροταφείο κοινωνιών
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Tην εκτίμηση ότι η εφαρμογή του νέου Συμφώνου Δημοσιονομικής Σταθερότητας θα εκτινάξει ακόμα περισσότερο την ανεργία και τη φτώχεια στις χώρες-μέλη της Ε.Ε., διατύπωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και συντονιστής της Επιτροπής Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Στρατούλης.

Σε δήλωσή του ο κ. Στρατούλης ανέφερε χαρακτηριστικά πως «η εφαρμογή του νέου Συμφώνου Δημοσιονομικής Σταθερότητας, που επιβάλλει πολιτικές αιώνιας λιτότητας στους λαούς της Ευρώπης, θα εκτινάξει ακόμα περισσότερο την ανεργία και τη φτώχεια στις χώρες-μέλη της».

Επεσήμανε, επίσης, πως με βάση τα επίσημα στοιχεία, η Ελλάδα έχει κερδίσει το «ασημένιο μετάλλιο» στην Ε.Ε., «ενώ σύμφωνα με τα πραγματικά στοιχεία, μέχρι το χειμώνα, εάν δεν ανατραπούν οι εφαρμοζόμενες μνημονιακές πολιτικές, θα έχει εξασφαλίσει το «χρυσό μετάλλιο».

Υπό αυτά τα δεδομένα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι, περισσότερο από ποτέ, είναι αναγκαίος ο συντονισμός της δράσης και των αγώνων των δυνάμεων της Αριστεράς, των συνδικάτων και των κοινωνικών κινημάτων σε όλη την Ευρώπη, με στόχο «να ανατραπούν οι εφαρμοζόμενες αντικοινωνικές πολιτικές και τα μνημόνια της καταστροφής, που έχουν μετατρέψει την ευρωζώνη σ' ένα απέραντο νεκροταφείο κοινωνιών και οικονομιών των χωρών-μελών της».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ