Tσίπρας: «Η λιτότητα μας οδηγεί οικειοθελώς εκτός ευρώ» - iefimerida.gr

Tσίπρας: «Η λιτότητα μας οδηγεί οικειοθελώς εκτός ευρώ»

Tσίπρας: «Η λιτότητα μας οδηγεί οικειοθελώς εκτός ευρώ»
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την άποψη ότι η συνέχιση των πολιτικών του Μνημονίου θα οδηγήσει μοιραία την Ελλάδα σε οικειοθελή έξοδο από την Ευρωζώνη, εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα του συνεδρίου του Economist για την ελληνική οικονομία.

«Πρέπει να εγκαταλείψουμε άμεσα, σε συνεργασία με τους εταίρους μας, αυτό το μη βιώσιμο σχέδιο του μνημονίου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι η συνέχιση της μνημονιακής λιτότητας θα οδηγήσει στην εξώθηση, στην οικειοθελή αποχώρηση της χώρας από την Ευρωζώνη, που αποτελεί και τη μόνη θεσμική έξοδο από την Ευρωζώνη, εξέλιξη που χαρακτήρισε «απευκταία για όλους».

Παράλληλα, άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση συνασπισμού υπό τον Αντώνη Σαμαρά, λέγοντας πως «κατάφερε να εξαιρέσει τη χώρα από τις 'καταρχήν θετικές' αποφάσεις του Συμβουλίου Κορυφής της ΕΕ για τις υπερχρεωμένες χώρες του Νότου» και συμπλήρωσε ότι με αυτόν τον τρόπο έστειλε «ευδιάκριτο μήνυμα ότι παραιτήθηκε από την Ευρώπη πριν καλά-καλά αναλάβει».

Τέλος, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε ότι καμία συζήτηση για κανένα θέμα δεν μπορεί να ξεκινήσει με την τρόικα, πριν διασφαλιστεί ρητά για τη χώρα το κεκτημένο της 29ης Ιουλίου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ