Το ξέσπασμα του διάσημου συνθέτη Βαγγέλη Παπαθανασίου στη Guardian - iefimerida.gr

Το ξέσπασμα του διάσημου συνθέτη Βαγγέλη Παπαθανασίου στη Guardian

Το ξέσπασμα του διάσημου συνθέτη Βαγγέλη Παπαθανασίου στην Guardian
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σαν μια θεατρική παράσταση που αφορά τον κόσμο βλέπει την κρίση ο διεθνούς φήμης έλληνας καλλιτέχνης, Βαγγέλης Παπαθανασίου.

Μιλώντας στην Guardian με αφορμή την επαναπροβολή της ταινίας του «Δρόμοι της Φωτιάς» στις βρετανικές αίθουσες, ο 69χρονος μουσικός μιλά για την τέχνη του, αλλά και για την κατάσταση στην Ελλάδα, λέγοντας πως είναι «πολύ καλή για πειράματα», ενώ από πλευρά κυβερνήσεων η διαχείριση της κρίσης είναι πολύ κακή.

«Βλέπω την κρίση σαν μια θεατρική παράσταση που αφορά τον κόσμο. Όχι μόνο την Ελλάδα που είναι πολύ καλή για πειράματα. Το ένιωσα πριν πολλά χρόνια ότι θα γινόταν ό,τι έγινε. Δεν εκπλήσσομαι καθόλου. Υπάρχει πολύ κακή διαχείριση της κατάστασης εκ μέρους των ελληνικών κυβερνήσεων. αλλά φοβάμαι ότι δεν είναι εύκολο για καμία χώρα σήμερα να αποφασίσει για το μέλλον της. Οι Έλληνες δεν ήταν ποτέ σε θέση να εκμεταλλευτούν τους ατέλειωτους φυσικούς πόρους τους, από τους οποίους θα μπορούσε να επωφεληθεί κάθε Έλληνας πολίτης. Η διαφθορά είναι ένας άλλος τρόπος να επωφεληθείς», υποστήριξε ο Παπαθανασίου.

«Είναι απλώς ένα βήμα για να αγοραστεί χρόνος. Είναι ένα παιχνίδι. Ό,τι διαβάζεις, δεν είναι ό,τι συμβαίνει. Το πρόβλημα είναι ίδιο για όλο τον πλανήτη. Σε γενικές γραμμές φταίει η απληστία και το κεφάλαιο. Με άλλα λόγια οι τράπεζες», συνέχισε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ