Συνελήφθη φίλαθλος στον τελικό του Euro 2012 για ναζιστική δράση - iefimerida.gr

Συνελήφθη φίλαθλος στον τελικό του Euro 2012 για ναζιστική δράση

Συνελήφθη φίλαθλος στον τελικό του Euro 2012 για ναζιστική δράση
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Από τον τελικό του Euro 2012 δεν θα μπορούσαν να λείψουν τα ευτράπελα. Στην Ιταλία, ένας 23χρονος συνελήφθη, επειδή, ενώ παρακολουθούσε τoν τελικό μαζί με χιλιάδες ακόμη Ιταλούς, άρχισε, ξαφνικά να φωνάζει «Viva il Duce» («Ζήτω ο Ντούτσε») και να κυματίζει μια σημαία με τον αγκυλωτό σταυρό.

Πρόκειται για τον Ενρίκο Τζακάρντι, ο οποίος είχε μεταβεί, μαζί με δεκάδες χιλιάδες ρωμαίους, στον αρχαιολογικό χώρο του «Τσίρκο Μάσιμο», όπου, χθες βράδυ, στήθηκε η μεγαλύτερη από μια σειρά γιγαντοοθόνες που επέτρεψαν σε όσους Ιταλούς το επιθυμούσαν να παρακολουθήσουν σε ανοικτούς χώρους τον μεγάλο τελικό.

Οι κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν είναι αντίσταση κατά της αρχής και υπεράσπιση του φασισμού (κάτι που απαγορεύεται ρητά από τον ιταλικό νόμο).

Μαζί με τον Τζακάνρτι, συνελήφθη και ένας 19χρονος φίλος του, ο Ιβαν Σιμοντσίνι, ο οποίος, βάσει των όσων προέκυψαν από τηλεοπτικές λήψεις, εκτόξευσε αντικείμενα κατά των φιλάθλων και της γιγαντοοθόνης, θέτοντάς την εκτός λειτουργίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ