Στην Apple η αποκλειστικότητα της ονομασίας iPad στην Κίνα αντί 60 εκ. δολαρίων - iefimerida.gr

Στην Apple η αποκλειστικότητα της ονομασίας iPad στην Κίνα αντί 60 εκ. δολαρίων

Στην Apple αντί 60 εκ. ευρώ η αποκλειστικότητα της ονομασίας iPad στην Κίνα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εξήντα εκ. δολάρια κόστισε στην Apple ο τερματισμός της αντιδικίας με την κινεζική επιχείρηση πληροφορικής για τη χρήση της εμπορικής ονομασίας iPad στην Κίνα, δίνοντας, έτσι, τέλος στη μακρόχρονη διένεξη μεταξύ των δύο εταιρειών.

Η εταιρεία Proview Technology, προσέφυγε τόσο στην κινεζική όσο και στην αμερικανική δικαιοσύνη καθώς είχε διαθέσει το 2009 υπολογιστή με το όνομα IPAD,διεκδικώντας τα δικαιώματα χρήσης αυτής της εμπορικής ονομασίας στην Κίνα και προσπαθώντας να εμποδίσει την πώληση της ταμπλέτας iPad.

Με βάση συμφωνία που επετεύχθη στις 25 Ιουνίου, η Apple κατέβαλε στην κινεζική εταιρεία 60 εκ. δολάρια και ζήτησε να κατοχυρωθεί νομικά το μονοπώλιό της πάνω στην ονομασία iPad.

Έτσι, και με βάση απόφαση του δικαστηρίου της Σενζέν (νότια Κίνα) που ελήφθη τη Δευτέρα, μόνο η Apple μπορεί να χρησιμοποιεί τη συγκεκριμένη εμπορική ονομασία στο εσωτερικό της Κίνας.

Μάλιστα, το ποσό των 60 εκ. δολαρίων που τελικά κατέβαλε η Apple αποτελεί προϊόν συμβιβασμού, αφού η κινεζική εταιρεία ζητούσε 400 εκ. δολάρια.

Η Κίνα είναι η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά για την Apple, μετά τις ΗΠΑ. Μόνο στο β' τρίμηνο του 2012, οι πωλήσεις της στην Κίνα, στο Χονγκ Κονγκ και στην Ταϊβάν ανήλθαν σε 7,9 δισ. δολάρια

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ