Σχέσεις με τον αντιεξουσιαστικό χώρο είχαν οι δυο δράστες της δολοφονίας στην Κύπρο - iefimerida.gr

Σχέσεις με τον αντιεξουσιαστικό χώρο είχαν οι δυο δράστες της δολοφονίας στην Κύπρο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν οι 2 κατηγορούμενοι για το πενταπλό φονικό στην Κύπρο. Η υπόθεση που ήρθε πρόσφατα στο φως φαίνεται πως ξεφεύγει από τα όρια μίας απλής υπόθεσης πληρωμένων δολοφόνων, καθώς τα έως τώρα στοιχεία δείχνουν εμπλοκή της τρομοκρατίας με εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου.

Και οι δύο κατηγορούμενοι ζήτησαν να μην εκδοθούν στην Κύπρο, ενώ ο εφέτης εισαγγελέας τους παρέπεμψε σε τακτική δικάσιμο και εως τότε παραμένουν προφυλακιστέοι.

Όλα ξεκίνησαν όταν πριν από λίγες ημέρες στην Κύπρο και συγκεκριμένα στην Αγία Νάπα έγινε μία πενταπλή δολοφονία. Το Σάββατο 23 Ιουνίου η Κύπρος συγκλονίστηκε καθώς πενταπλή δολοφονία με μαφιόζικα χαρακτηριστικά ήταν η πρώτη φορά που σημειωνόταν.

Οι δράστες είχαν στήσει καρτέρι στα 5 θύματα σε ένα σκοτεινό δρόμο κοντά στην πλατεία της Αγίας Νάπας, όταν το όχημα πλησίασε το σημείο όπου είχαν κρυφτεί οι εκτελεστές έγινε το μακελειό. Οι δράστες γάζωσαν το όχημα που ήταν εν κινήσει με τις σφαίρες να βρήκαν τα θύματα στο κεφάλι και στο στήθος.

Στόχος βέβαια των κακοποιών ήταν επιχειρηματίας για τον οποίο δούλευαν οι πέντε επιβαίνοντες στο όχημα, ο οποίος όμως δεν ήταν μαζί τους στο όχημα. Οι εκτελεστές όμως φαίνεται πως δεν το γνώριζαν.

Οι αρχές ξεκίνησαν αμέσως έρευνες προς όλες τις κατευθύνσεις και μετά από συνεργασία των ελληνικών και των κυπριακών αρχών έφτασαν στα ίχνη του 29χρονου και τους 41χρονου από την Αθήνα. Μόλις λοιπόν έγιναν γνωστά τα ονόματα στις αρχές, δεν άργησε να γίνει και η σύνδεση του εγκλήματος με τον αντιεξουσιαστικό χώρο ίσως και με την τρομοκρατία.

O 2δυο τους είχαν μεταβεί στην Κύπρο και στις αρχές Ιουνίου και οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι τότε κλείστηκε η συμφωνία για το συμβόλαιο θανάτου.

Ο 29χρονος ήταν γνωστός στις αρχές από τη δράση του στον αντιεξουσιαστικό χώρο, αφού είχε προσαχθεί επανειλημμένως από το 2002 έως και το 2008, ύστερα από επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας σε πορείες και συλλαλητήρια. Στις 17 Νοεμβρίου του 2010, είχε συλληφθεί και κατηγορηθεί για διατάραξη οικιακής ειρήνης και απόπειρα σωματικής βλάβης. Μάλιστα του είχαν επιβληθεί και περιοριστικοί όροι.

Ο δεύτερος δράστης, ο 41χρονος είχε κατηγορηθεί για συμμετοχή σε μεγάλο κύκλωμα διακίνησης κοκαΐνης στη Λευκάδα το 2010, ωστόσο δεν είχε συλληφθεί. Και αυτός όμως με τη σειρά του έχει ενεργή συμμετοχή στον αντιεξουσιαστικό χώρο και είχε συλληφθεί στη Γερμανία κατά τη διάρκεια επεισοδίων στη Σύνοδο του «G8» στο Βερολίνο το 2010. Οι αστυνομικοί τον εντόπισαν και του πέρασαν χειροπέδες τον Πειραιά, λίγο πριν επιβιβαστεί με τη φίλη του σε πλοίο για καλοκαιρινές διακοπές.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ