Ξεκινάει από σήμερα η νέα απογραφή των συνταξιούχων - iefimerida.gr

Ξεκινάει από σήμερα η νέα απογραφή των συνταξιούχων

Ξεκινάει από σήμερα η νέα απογραφή των συνταξιούχων
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Νέα απογραφή συνταξιούχων του ΙΚΑ ξεκινάει από σήμερα, προκειμένου να αποφευχθεί η παράνομη είσπραξη σύνταξης από μη δικαιούχους. Η διαδικασία της απογραφής θα διαρκέσει έως τις 28 Σεπτεμβρίου του 2012.

Για την καταγραφή των συνταξιούχων απαιτείται να παρουσιαστούν αυτοπροσώπως στο Πιστωτικό Ίδρυμα (Τράπεζα, ΕΛ.ΤΑ) από το οποίο εισπράττουν τη μηνιαία σύνταξή τους, έχοντας μαζί τους το Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας ή ένα Διαβατήριο σε ισχύ καθώς και το Ενημερωτικό Σημείωμα Συντάξεων Β΄ τριμήνου 2012.

Επίσης είναι απαραίτητος και ο ΑΜΚΑ (Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης). Η καταγραφή θα γίνει ξεχωριστά για κάθε παροχή που χορηγεί το Ίδρυμα (κύρια, επικουρική σύνταξη ή εξωϊδρυματικό επίδομα).

Οι συνταξιούχοι που εξαιρούνται από την διαδικασία προσέλευσης στα Πιστωτικά Ιδρύματα (συνταξιούχοι που κατοικούν στο εξωτερικό και πληρώνονται μέσω πληρεξουσίου, ανήλικα τέκνα που δεν διαθέτουν Αστυνομική ταυτότητα ή Διαβατήριο και είναι κάτω των 14 ετών, συνταξιούχοι που τελούν σε κατάσταση ανικανότητας για δικαιοπραξία λόγω ψυχικής ή διανοητικής διαταραχής) θα μπορούν να εκπροσωπηθούν απο τον νόμιμο πληρεξούσιο ή ένα εξουσιοδοτημένο πρόσωπο με πρόσφατη εξουσιοδότηση - θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής, το οποίο θα μεταβεί με τα ίδια δικαιολογητικά στα Υποκαταστήματα ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (Τμήματα Πληρωμών) του τόπου κατοικίας του συνταξιούχου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ