Μπαίνει απο σήμερα σε λειτουργία ο νέος φορέας επικουρικής ασφάλισης - iefimerida.gr

Μπαίνει απο σήμερα σε λειτουργία ο νέος φορέας επικουρικής ασφάλισης

Μπαίνει απο σήμερα σε λειτουργία ο νέος φορέας επικουρικής ασφάλισης
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το νέο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ) μπαίνει απο σήμερα σε λειτουργία και αναμένεται να έχει ενιαία διοικητική και οικονομική οργάνωση, ενω θα καλύπτει 1 εκατομμύριο συνταξιούχους και 2,5 εκατομμύρια ασφαλισμένους.

Ο νέος φορέας θα ενσωματώνει το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Μισθωτών (ΕΤΕΑΜ), τους τομείς του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης Ιδιωτικού Τομέα (ΤΕΑΙΤ), το Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΕΑΔΥ) και τους επιμέρους τομείς ΤΕΑΠΟΚΑ, ΤΑΔΚΥ, το Ενιαίο Ταμείο Ασφάλισης Τραπεζοϋπαλλήλων (ΕΤΑΤ) (ως προς την επικουρική ασφάλιση), τους τομείς του κλάδου Επικουρικής Ασφάλισης του Ταμείου Ασφάλισης Υπαλλήλων Τραπεζών και Επιχειρήσεων Κοινής Ωφέλειας (ΤΑΥΤΕΚΩ) και τον κλάδο Ασφάλισης Προσωπικού ΔΕΗ του ΤΑΥΤΕΚΩ (ως προς την επικουρική ασφάλιση).

Η άρνηση συμμετοχής απο τρεις φορείς επικουρικής ασφάλισης (του ΕΤΑΤ των τραπεζοϋπαλλήλων του ΤΕΑΙΤ του ιδιωτικού τομέα, και του ΤΕΑΔΥ του δημόσιου τομέα), ο νέος φορέας θα ξεκινήσει βασιζόμενος στο επικουρικό των ελλειματικών ταμείων του ΙΚΑ (ΕΤΕΑΜ) και του ΤΑΥΤΕΚΩ (υπηρεσίες κοινής ωφέλειας - πρώην ΔΕΚΟ).

Οι πόροι του νέου Ταμείου, θα προέρχονται από την ασφαλιστική εισφορά (3% για τον εργαζόμενο συν 3% για τον εργοδότη) προσαυξανόμενη κατά 1,25% συν 0,75% για τους εντασσόμενους στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα (ΒΑΕ) και κατά 1% συν 2% για τους εντασσόμενους στα υπερβαρέα.

Στο νέο φορέα υπάγονται υποχρεωτικά και οι νεοπροσλαμβανόμενοι στον ιδιωτικό, δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα, στις τράπεζες και τις ΔΕΚΟ μετά την έναρξη λειτουργίας του και οι ήδη ασφαλισμένοι των ταμείων-τομέων και κλάδων επικουρικής ασφάλισης που εντάσσονται στο ΕΤΕΑ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ