Τσίπρας, Ράιχενμπαχ, Βενιζέλος στο Συνέδριο του Economist

Με ομιλίες του Γιόργκ Ασμουσεν, μέλους του δ.σ. Της Ευρωπαικής Κεντρικής Τράπεζας και του Αλέξη Τσίπρα θα ανοίξει σήμερα στην Αθήνα η 16η συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης του Economist. Το θέμα της συζήτησης θα είναι το μέλλον της Ευρώπης και της Ευρωζώνης, καθώς και η επόμενη ημέρα για την Ελλάδα, μετά τις εκλογές και το PSI.

Τον πρωθυπουργό θα εκπροσωπήσει στο Συνέδριο του Economist ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης ενώ ο κ. Ασμουσεν θα μιλήσει με θέμα «Μπορούμε να αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη προς την Ευρώπη;», ομιλία που αναμένεται με εξαιρετικό ενδιαφέρον αφού θα είναι ενδεικτική των προθέσεων των ευρωπαίων δανειστών μας.

Αύριο δεύτερη ημέρα των εργασιών, το ζήτημα των μεταρρυθμίσεων με στόχο η Ελλάδα να ανακτήσει ανταγωνιστικότητα και να μπει στο δρόμο της ανάπτυξης θα αναλύσουν ο επικεφαλής της Task Force Greece Χορστ Ράιχενμπαχ και από πλευράς κυβέρνησης ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης. Επίσης, θα τοποθετηθούν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος και ο επικεφαλής του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων Κώστας Μητρόπουλος.

Στο θέμα της ανάπτυξης της οικονομίας θα τοποθετηθούν η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, καθώς και ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος. Για τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις στο Δημόσιο θα μιλήσει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης.

Οι εργασίες του συνεδρίου του Economist θα ολοκληρωθούν με τις ομιλίες του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα και του υπουργού Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ