Τσίπρας: Ο ΣΥΡΙΖΑ υπερέβη τις αγκυλώσεις της ιστορικής Αριστεράς - iefimerida.gr

Τσίπρας: Ο ΣΥΡΙΖΑ υπερέβη τις αγκυλώσεις της ιστορικής Αριστεράς

Τσίπρας: Ο ΣΥΡΙΖΑ υπερέβη τις αγκυλώσεις της ιστορικής Αριστεράς
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην πορεία του ΣΥΡΙΖΑ και το μετεκλογικό σκηνικό, αναφέρθηκε επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος, παράλληλα, επισήμανε, πως η εκλογική επιτυχία του κόμματος οφείλεται στο γεγονός ότι το κόμμα προσέλαβε και υπηρέτησε τα μηνύματα των καιρών υπερβαίνοντας τις αγκυλώσεις της ιστορικής Αριστεράς.

Αυτά επισήμανε μεταξύ άλλων ο κ. Τσίπρας κατά τη διάρκεια της πολύωρης συζήτησης που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο στο πλαίσιο του 5ου Φεστιβάλ της ΚΟΕ και στην οποία, εκτός από τον ίδιο, πήραν μέρος η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σοφία Σακοράφα, ο καθηγητής Ευτύχης Μπιτσάκης και εκ μέρους της ΚΟΕ ο Ρούντι Ρινάλντι.

Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε αναλυτικά για την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ και το μετεκλογικό σκηνικό επισημαίνοντας ότι η εκλογική επιτυχία -παρά την δεύτερη θέση-οφείλεται στο ότι το κόμμα του έδειξε να προσλαμβάνει και να υπηρετεί τα μηνύματα των καιρών υπερβαίνοντας τις αγκυλώσεις της ιστορικής αριστεράς.

Ο κ. Τσίπρας, είπε, επίσης, ότι στις δύο συνεχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις ζήσαμε μια πρωτοφανή διαδικασία κοινωνικής και πολιτικής χειραφέτησης και πρόσθεσε ότι για τον ίδιο δεν ήταν έκπληξη η δύναμη του ΣΥΡΙΖΑ γιατί όπως είπε προηγήθηκαν δύο χρόνια βίαιου ταξικού πολέμου, και στην πραγματικότητα κόπηκε η γραμμή που συνέδεε τα μεγάλα κόμματα και τις κοινωνικές δεξαμενές ψηφοφόρων και έτσι ήρθαν οι αλλαγές στον πολιτικό χάρτη της χώρας.

Στις εκλογές , συνέχισε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, συγκρούστηκε ο κόσμος του του αχαλίνωτου καπιταλισμού και των αναγκών της κοινωνίας και υπήρξε μεταστροφή της πολιτικής ηγεμονίας προς αριστερά.«Είμαστε η μόνη χώρα Ευρώπη που η Αριστερά έχει τόσο μεγάλα ποσοστά», είπε ο κ. Τσίπρας , εκτιμώντας ότι αυτά τα ποσοστά οφείλονται στην ελπίδα που δημιούργησε το κόμμα του για ένα τμήμα του λαού που βρέθηκε στο περιθώριο εξαιτίας της κρίσης, αλλά και γιατί πολύς κόσμος που το 1981 ακολούθησε το ΠΑΣΟΚ, τώρα «επαναπατρίσθηκε» στην Αριστερά. .

Ωστόσο, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι με αυτά με αυτά τα ποσοστά δεν διεκδικείς κυβέρνηση και σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζονταν να έχει μια σκληρή πολιτική ταυτότητα αλλά και ήταν και είναι μιά ανοιχτή δύναμη που είχε κάνει σημαία της την ενότητα, και αυτό που εμφάνιζαν ως αδυναμία,δηλαδή την πολυφωνία ήταν η μεγάλη του δύναμη.

Αναφερόμενος στην κρίση στην Ε.Ε., ο κ. Τσίπρας είπε ότι το σχέδιο των σημερινών κυρίαρχων δυνάμεων στην Ευρωζώνη οδηγεί την Ε.Ε. στην διάλυση και πρόσθεσε ότι η Ε.Ε. ή θα είναι κοινωνική και δημοκρατική ή δεν θα υπάρξει.

Οι τελευταίες εξελίξεις , είπε ο κ. Τσίπρας αναφερόμενος στην Σύνοδο Κορυφής «αποδεικνύουν ότι όλα όσα είπαμε επιβεβαιώθηκαν. Οτι η Ελλάδα είναι πειραματόζωο, ότι δεν διαπραγματεύονταν οι ελληνικές κυβερνήσεις και σημείωσε ότι αυτή η κατηφόρα θα συνεχίζεται όσο δεν αλλάζουν οι αιτίες της κρίσης. Ενας δεξιός Ισπανός , δηλαδή ο κ.Ραχόι και ένας τραπεζίτης Ιταλός είπαν τη λέξη βέτο που ήταν απαγορευμένη στην Ε.Ε. είπε ο κ. Τσίπρας και σημείωσε ότι και στην Ελλάδα είχαμε και τραπεζίτη πρωθυπουργό και δεξιό αλλά , τόνισε, κανένας δεν διανοήθηκε να προφέρει αυτή τη λέξη παρά το γεγονός ότι είναι προφανές ότι ο λαός και η χώρα οδηγούνταν στην καταστροφή. Γιατί η αστική τάξη στη χώρα μας δεν έχει την συνείδηση που έχουν σε άλλες χώρες είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζοντας ότι η αστική τάξη στη χώρα μας από την πρώτη στιγμή αντελήφθη την κρίση ως ευκαιρία και συμπεριφέρθηκε , όπως οι μαυραγορίτες στην κατοχή και επέβαλαν το Μνημόνιο».

Στις αδυναμίες του ΣΥΡΙΖΑ, στην πορεία προς την εξουσία εντόπισε αφενός το δεν είχε «ανάσες συμμαχιών», καθώς όπως είπε τόσο το ΚΚΕ όσο και η ΔΗΜΑΡ τήρησαν εχθρική στάση , ενώ ταυτόχρονα τα εσωτερικά και τα διεθνή ΜΜΕ και το μεγάλο κεφάλαιο είχαν εξαπολύσει την μεγαλύτερη επίθεση που έχει γίνει ποτέ .

Αν ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδιζε τις εκλογές την επομένη θα υπήρχε προσπάθεια κατευνασμού εκτίμησε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε ότι το μεγάλο πρόβλημα θα το αντιμετώπιζε ο ΣΥΡΙΖΑ στο εσωτερικό γης χώρας. γιαί η αστική τάξη δεν θα παρέδιδε τα όπλα. Θα είχαμε σχέδιο δολιοφθοράς για να μην μπορέσουμε εφαρμόσουμε το χέδιο μας, είπε ο κ. Τσίπραςς και δήλωσε ότι από τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να ετοιμαστεί οργανωτικά και πολιτικά για την επομένη μιας εκλογικής νίκης του ΣΥΡΙΖΑ.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ