Συνεδριάζουν οι πρυτάνεις των Α.Ε.Ι στην Ερέτρια της Εύβοιας - iefimerida.gr

Συνεδριάζουν οι πρυτάνεις των Α.Ε.Ι στην Ερέτρια της Εύβοιας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια κρίσιμη σύνοδος πρυτάνεων ΑΕΙ, ξεκίνησε στην Ερέτρια Ευβοίας, υπό την προεδρία του Γεωπονικού πανεπιστημίου. Στη σύνοδο θα παραστεί ο νέος υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού Κωσταντίνος Αρβανιτόπουλος, καθώς και ο υφυπουργός Παιδείας Θεόδωρος Παπαθεοδώρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Παιδείας, θα επιδιώξει συνεργασία σε «χαμηλούς τόνους» και χωρίς αλληλοκατηγορίες με τα πανεπιστήμια, αλλά αναμένεται να ξεκαθαρίσει ότι ο νέος Νόμος- Πλαίσιο που ψηφίστηκε πρόσφατα από την πλειονότητα της Βουλής, θα εφαρμοστεί.

Μεταξύ των ζητημάτων που αναμένεται να συζητηθούν είναι τα οικονομικά προβλήματα των πανεπιστημίων, που σε δυο μήνες μένουν χωρίς προϋπολογισμούς, αλλά και χωρίς διοικήσεις. Όπως είναι γνωστό, το ζήτημα των πιστώσεων προς τα ιδρύματα έχει μπλοκάρει εδώ και μήνες, καθώς συσχετίζεται απόλυτα με την εφαρμογή του νόμου.

Από την πλευρά τους, οι πρυτάνεις αναμένεται να ζητήσουν αποκατάσταση των αρμοδιοτήτων των συγκλήτων στα πανεπιστήμια για εκλογή πρυτανικών αρχών και κοσμητόρων από την πανεπιστημιακή κοινότητα, επαναφορά τμημάτων και τομέων, συνέχιση της χρηματοδότησης των ΑΕΙ από το κράτος, επανεξέταση του συστήματος της «ταξινομικής» ψήφου για τις εκλογές, δηλαδή το νέο σύστημα εκλογών σύμφωνα με το νέο νόμο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ