Ισχυρός σεισμός 6,3 Ρίχτερ έπληξε την βορειοδυτική Κίνα - iefimerida.gr

Ισχυρός σεισμός 6,3 Ρίχτερ έπληξε την βορειοδυτική Κίνα

Ισχυρός σεισμός 6
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Mεγάλος σεισμός κλίμακας 6,3 Ρίχτερ την επαρχία Σιντζιάνγκ, στη βορειοδυτική Κίνα, προκαλώντας ζημιές και τραυματίζοντας τουλάχιστον 17 ανθρώπους.

Σύμφωνα με το Αμερικανικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής (USGS) το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 99 χιλιόμετρα νότια της πόλης Ντουσάνζι και το εστιακό του βάθος ήταν 9,8 χιλιόμετρα. Την ίδια ώρα το σεισμολογικό κέντρο της Κίνας κάνει λόγο για σεισμό μεγέθους 6,6 βαθμών.

Ο σεισμός έγινε αισθητός στην πόλη Ουρουμκί, πρωτεύουσα της επαρχίας, περίπου 300 χιλιόμετρα μακριά από το επίκεντρο, όπως μετέδωσε η κινεζική κρατική τηλεόραση.

Ο σεισμός σημειώθηκε σήμερα στις 05:07 τοπική ώρα (00:07 ώρα Ελλάδας) και ακολούθησαν οκτώ μετασεισμοί σε διάστημα 90 λεπτών.

Σωστικά συνεργεία έχουν ήδη σταλεί στο σημείο, ενώ σε πολλές περιοχές της επαρχίας Σιντζιάνγκ έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση. Προβλήματα έχουν δημιουργηθεί και στο σιδηροδρομικό δίκτυο στα νότια της επαρχίας.

Η Σιντζιάνγκ είναι μία μεγάλη επαρχία με πληθυσμό περίπου 20 εκατομμυρίων, στην οποία κατοικούν 9 εκατομμύρια Ουιγούροι, μια τουρκόφωνη μειονότητα μουσουλμανικού θρησκεύματος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ