Με προσωπικό ασφαλείας λειτουργούν σήμερα τα νοσοκομεία - iefimerida.gr

Με προσωπικό ασφαλείας λειτουργούν σήμερα τα νοσοκομεία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν σήμερα Τετάρτη 11/5 όλα τα νοσοκομεία, τα κέντρα υγείας, και οι υπηρεσίες του ΙΚΑ, της Πρόνοιας, καθώς και το ΕΚΑΒ, καθώς οι εργαζόμενοι σε αυτά συμμετέχουν στην πανελλαδική απεργία των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Σύσσωμο το προσωπικό που εργάζεται στον τομέα της Δημόσιας Υγείας διεκδικεί την άμεση επίλυση των οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων τους. Σε αποχή από τα καθήκοντά τους και μαζική συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση.

Φορείς όπως ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ), το προεδρείο της Ομοσπονδίας γιατρών του ΙΚΑ, (ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ) η εκτελεστική επιτροπή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), καταγγέλλουν την συρρίκνωση του κοινωνικού κράτους και διεκδικούν δωρεάν δημόσια υγεία για όλους, χωρίς ελλείψεις προσωπικού και φαρμακευτικού υλικού, και κυρίως επαρκή χρηματοδότηση του ΕΣΥ, ενώ παράλληλα ζητούν άμεση εξόφληση δεδουλευμένων υπερωριών και ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ