Βαρθολομαίος: «Θα υπερβούμε τις δυσκολίες και θα πάμε προς το πεπρωμένο της φυλής» - iefimerida.gr

Βαρθολομαίος: «Θα υπερβούμε τις δυσκολίες και θα πάμε προς το πεπρωμένο της φυλής»

Βαρθολομαίος: «Θα υπερβούμε τις δυσκολίες και θα πάμε προς το πεπρωμένο της φυλή
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μήνυμα αισιοδοξίας απέστειλε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος εκφράζοντας τη βεβαιότητά του ότι ο ελληνικός λαός «θα υπερβεί την παρούσα δυσμενή συγκυρία» και «θα οδηγηθεί και πάλι στο δρόμο των πεπρωμένων της φυλής μας».

Με αφορμή την τελετή απονομής στο πρόσωπο του, του θυρεού της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, της υψηλότερης διάκρισης που διαθέτει η περιφέρεια, ο κ. Βαρθολομαίος, συγκινημένος, υπογράμμισε τον συμβολισμό της τιμητικής διάκρισης, τονίζοντας ότι αποτελεί «ένα μεγάλο και υψηλό δίδαγμα για όλον τον ελληνικό λαό και για τον απανταχού Ελληνισμό, που δείχνει τη διαχρονικά στενή σχέση του λαού με την επί 17 αιώνες δεσπόζουσα »Μητέρα Εκκλησία του.

«Σας συγχαίρω για το μήνυμα που δίνετε και έχοντας ο λαός μας τέτοιους ηγέτες είμαι σίγουρος ότι θα υπερβεί την παρούσα δυσμενή συγκυρία και θα οδηγηθεί ο ευσεβής και φίλτατος ελληνικός λαός και πάλι στο δρόμο των πεπρωμένων της φυλής μας, που είναι προορισμός της. Να φωτίζει τον κόσμο την Οικουμένη, όπως το έκανε από αρχαιοτάτων χρόνων, που εδίδαξε τη Δημοκρατία και τόσα άλλα ιδανικά και τόσες υψηλές αξίες, στην Οικουμένη ολόκληρον. Αυτό και εύχομαι να πραγματοποιηθεί το ταχύτερον δυνατόν» τόνισε ο προκαθήμενος της Ορθοδοξίας απευθυνόμενος στο περιφερειακό συμβούλιο το οποίο αποφάσισε ομοφώνως να τον τιμήσει.

Ο κ. Βαρθολομαίος αναφέρθηκε και στις δυσκολίες που συναντά το Οικουμενικό Πατριαρχείο, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι αυτές δεν είναι σε θέση να το καταβάλλουν.

«Το Ιερόν ημών Κέντρον, το Πατριαρχείον διήνυσε την πορείαν του ανά τους αιώνας δια μέσου πολλαπλών κινδύνων και θλίψεων, διερχόμενον «δια πυρός και ύδατος», κατά το ψαλμικόν λόγιον, ή μάλλον δια πυρός και σιδήρου» τόνισε ο Οικουμενικός Πατριάρχης προσθέτονας ότι «αι παντοίαι δυσχέρειαι, οσονδήποτε μεγάλαι και αν είναι, δεν δύνανται να καταβάλουν ημάς, εφ' όσον είμαστε συνδεδεμένοι με το Θεό».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ