Mεγαλειώδης διαδήλωση στο Τόκιο ενάντια στα πυρηνικά - iefimerida.gr

Mεγαλειώδης διαδήλωση στο Τόκιο ενάντια στα πυρηνικά

Mεγαλειώδης διαδήλωση στο Τόκιο ενάντια στα πυρηνικά
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Περίπου 150.000 πολίτες συγκεντρώθηκαν στο Τόκιο για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στα σχέδια της κυβέρνησης να θέσει ξανά σε λειτουργία το Σαββατοκύριακό έναν πυρηνικό αντιδραστήρα, στις ακτές της χώρας.

Η κυβέρνηση έχει προγραμματίσει την επαναλειτουργία των αντιδραστήρων 3 και 4 του πυρηνικού εργοστασίου Όι, το οποίο διαχειρίζεται η εταιρεία παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας Kansai Electric Power Co.

Πρόκειται για την μαζικότερη διαδήλωση που έχει πραγματοποιηθεί στη χώρα μετά την πυρηνική καταστροφή στη Φουκουσίμα, τον Μάρτιο του 2011.

Αντιπυρηνικές διαδηλώσεις πραγματοποιούνται συχνά στο Τόκιο, με όλο και μεγαλύτερη συμμετοχή. Σύμφωνα με δημοσκόπηση, το 80% των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ της αποδέσμευσης της χώρας από την πυρηνική ενέργεια.

Η ιαπωνική κυβέρνηση αντιμέτωπη με το κόστος της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, πιέζει για την επανέναρξη της λειτουργίας τουλάχιστον κάποιων πυρηνικών εργοστασίων, τα οποία πριν την καταστροφή του Μαρτίου του 2011 παρήγαγαν περίπου το 30% της ηλεκτρικής ενέργειας που χρειάζεται η χώρα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ