KKE: Μνημόνιο διαρκείας οι αποφάσεις των Βρυξελλών - iefimerida.gr

KKE: Μνημόνιο διαρκείας οι αποφάσεις των Βρυξελλών

KKE: Μνημόνιο διαρκείας οι αποφάσεις των Βρυξελλών
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μνημόνιο Διαρκείας χαρακτηρίζει τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής το ΚΚΕ, το οποίο μάλιστα θα εφαρμοστεί σε πανευρωπαϊκή κλίμακα.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το κόμμα, τονίζεται ότι ο προσωρινός συμβιβασμός στις Βρυξέλλες δεν οδηγεί σε χαλάρωση της αντιλαϊκής πολιτικής ούτε μπορεί να αντιμετωπίσει την κρίση και την ανισόμετρη ανάπτυξη στο εσωτερικό της Ε.Ε..

«Οι αποφάσεις της απευθείας ανακεφαλαιοποίησης των ευρωπαϊκών τραπεζών και του Συμφώνου Ανάπτυξης δεν συνιστούν «ήττα της γερμανικής κυβέρνησης», αλλά επιχειρούν να θωρακίσουν το ευρώ ως διεθνές αποθεματικό νόμισμα και γενικότερα την Ευρωζώνη που κλυδωνίζεται από τις συνέπειες της κρίσης», συνεχίζει η ανακοίνωση.

Επίσης, το ΚΚΕ κάνει λόγο για δεσμεύσεις που αφορούν στην αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης και στην κατεδάφιση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων, στην καθήλωση των πραγματικών μισθών σε σχέση με την αύξηση της παραγωγικότητας, στην επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων και της «απελευθέρωσης» στρατηγικών τομέων της οικονομίας.

Το σύνολο των εξελίξεων, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ανακοίνωση, αναδεικνύει την προεκλογική απάτη περί φιλολαϊκής επαναδιαπραγμάτευσης στο πλαίσιο της Ε.Ε. και της εξουσίας των μονοπωλίων. Η απάτη αυτή αποκαλύπτεται τόσο με την επιστολή Σαμαρά και τη δέσμευσή του για επιτάχυνση των αναδιαρθρώσεων και των ιδιωτικοποιήσεων, όσο και με την ψευδεπίγραφη κριτική του ΣΥΡΙΖΑ που θεωρεί φιλολαϊκή τη διαπραγμάτευση Μόντι-Ολάντ για την κατανομή των κερδών-ζημιών μεταξύ των μονοπωλίων των διαφορετικών κρατών-μελών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ