Νέες φωτιές ανάβει η απουσία Καραμανλή από το "Ζάππειο 2" - iefimerida.gr

Νέες φωτιές ανάβει η απουσία Καραμανλή από το "Ζάππειο 2"

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η «υπόγεια» αντιπαράθεση του Αντώνη Σαμαρά με τον Κώστα Καραμανλή εκδηλώνεται μέρα με την ημέρα όλο και περισσότερο.Η απουσία του πρώην πρωθυπουργού από το «Ζάππειο 2» αύριο, απουσία που έγινε γνωστή χθες αργά το απόγευμα μέσω διαρροών από συνεργάτες του, δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα στην εικόνα της «πανστρατιάς» στελεχών που θέλει να προβάλει ο κ. Σαμαράς και χαλάει τη «σούπα» της ενωτικής εικόνας που θέλει να προβάλει.

Ο πρώην πρόεδρος της Νεας Δημοκρατίας, τον οποίο ο εκπρόσωπος του κόμματος Γιάννης Μιχελάκης αποκάλεσε πριν από λίγο καιρό «βουλευτή», έχει ενοχληθεί ιδιαίτερα με την προσπάθεια της Συγγρού να αποστασιοποιηθεί από αυτόν και το κυβερνητικό του παρελθόν και δεν χάνει την ευκαιρία να ανταποδίδει τα «καρφιά».

Η απουσία του αύριο από μια εκδήλωση στην οποία η Νέα Δημοκρατία έχει ποντάρει «όλα τα λεφτά» μόνο τυχαία δεν είναι. Κι έτσι, ο κ. Σαμαράς και οι συνεργάτες του θα αρκεστούν στην παρουσία της «ομάδας» των πιστών στον πρώην πρωθυπουργό βουλευτών όπως ο Δημήτρης Σιούφας, ο Προκόπης Παυλόπουλος και ο Ευάγγελος Αντώναρος. Παρουσίες τις οποίες πάντως κάθε άλλο παρά επιθυμούν, καθώς συνδέουν τη σημερινή Νεα Δημοκρατία με αυτή της διακυβέρνησης του 2004-2009.

Η σχέση του Κώστα Καραμανλή με τον Αντώνη Σαμαρά παραμένει τυπική, γεγονός που επιβεβαιώθηκε στην τελευταία ολιγόλεπτη και ψυχρή συνάντηση που είχαν με την ευκαιρία του μνημόσυνου του ιδρυτή της Νέας Δημοκρατίας.

Ελάχιστοι είναι οι στενοί συνεργάτες του Κώστα Καραμανλή που έχουν ενταχθεί «ψυχή τε και σώματι» στο σαμαρικό στρατόπεδο. Ανάμεσά τους ο Πάνος Λειβαδάς, ο Δ. Πανοζάχος, ο Θ. Σκορδάς και -κυρίως- ο Κ. Αρβανιτόπουλος. Αντίθετα, η μεγάλη πλειοψηφία των κομματικών που υπηρέτησαν τον πρώην πρωθυπουργό παραμένει στη Νέα Δημοκρατία, κρατά όμως σαφείς αποστάσεις από τη σημερινή ηγεσία, θεωρώντας ότι δεν κινείται στο σωστό δρόμο. Ανάλογες αποστάσεις κρατούν και οι λεγόμενοι "βαρόνοι", όπως ο Γιάννης Βαρβιτσιώτης και ο Γιάννης Κεφαλογιάννης, που στις δημόσιες τοποθετήσεις τους δείχνουν να θεωρούν ότι η Νέα Δημοκρατία δεν βρίσκεται σε σωστή πορεία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ