Παπανδρέου: "Στη διακριτική μου ευχέρεια ο ανασχηματισμός"! - iefimerida.gr

Παπανδρέου: "Στη διακριτική μου ευχέρεια ο ανασχηματισμός"!

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δεν ήταν μόνο ο Ευάγγελος Βενιζέλος που διαφοροποιήθηκε στο άτυπο υπουργικό συμβούλιο, για τις θέσεις του οποίου σας έχει αναλυτικά ενημερώσει η "iefimerida". Άλλωστε, λίγο πολύ οι υπουργοί αναμένουν πια από εκείνον το κατέβασμα "πλατφόρμας" στις κρίσιμες συνεδριάσεις του οργάνου, τυπικές ή άτυπες.

Στο θέμα της αυξημένης πλειοψηφίας επέμεινε και ο Ανδρέας Λοβέρδος, για να ακούσει την αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου λίγο αργότερα να ζητά "να μην μπούμε στη λογική των 180 ψήφων", καθώς "αυτό ανοίγει από μόνο του το δρόμο για πρόωρες εκλογές και για άλλου τύπου κυβερνητικές λύσεις", όπως είπε. Απευθυνόμενη στον πρωθυπουργό, μάλιστα, είπε με νόημα: "Πρόεδρε, αν θελήσετε κάποια στιγμή να πάτε σε εκλογές, θα πρέπει να είναι με δική σας πρωτοβουλία"...

Αίσθηση προκάλεσε η επισήμανσή της ότι "δεν συζητάμε υποθήκη δημόσιας περιουσίας", καθώς και η παρότρυνση "να αντλήσουμε διδάγματα από τον ένα χρόνο του μνημονίου και να συνεχίσουμε επιθετική στρατηγική για την Ευρώπη", μια και εκτίμησε πως αυτή αποδίδει, όπως έδειξε το αποτέλεσμα της Συνόδου της 25ης Μαρτίου. Η κ. Ξενογιαννακοπούλου ζήτησε, εξάλλου, την αξίωση σαφούς και κατηγορηματικής τοποθέτησης ότι η Ελλάδα παραμένει στο ευρώ, αφού "κάποιοι παίζουν παιχνίδια με αυτό", όπως είπε, για να βρει εκεί την απόλυτη στήριξη του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θόδωρου Πάγκαλου.

Αντίθετοι σε τυχόν θέμα εγγυήσεων όσον αφορά στη δημόσια περιουσία υπήρξαν στις παρεμβάσεις τους και οι υπουργοί Εργασίας Λούκα Κατσέλη και Υποδομών Δημήτρης Ρέππας, με τον τελευταίο να μιλά μεν για "αναγκαίες αλλαγές", ζητώντας όμως μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα. Μιλώντας για "ήττα της πολιτικής", αφού η κυβέρνηση εμφανίζεται να τρέχει πίσω από το άγχος των δόσεων ως συνήγορος και κατήγορος την ίδια στιγμή του μνημονίου η ίδια, ζήτησε να σταλεί σαφές μηνυμα στο εξωτερικό ότι υπάρχει και πρόγραμμα και βούληση για μεγαλύτερη αποφασιστικότητα. Όσο για τις εκλογές, ήταν κατηγορηματικός υπέρ της διεξαγωγής τους το 2013.

Για την ανάγκη "αναπτυξιακών στρατηγικών" μίλησε από την πλευρά του ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για τις κοινωνικές ομάδες που "δοκιμάζονται'", όπως είπε.

Ακούγοντας προσεκτικά όλους τους υπουργούς, ο Γιώργος Παπανδρέου απέκλεισε το ενδεχόμενο εκλογών. Αναφερόμενος δε σε τυχόν ανασχηματισμό "απάντησε" εμμέσως στον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο, υποστηρίζοντας ότι "δεν τίθεται θέμα ανασχηματισμού", πλην όμως, σε κάθε περίπτωση ... "είναι στη διακριτική μου ευχέρεια"!

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ