O Μεϊμαράκης εκλέγεται πρόεδρος της Βουλής –Στον «αέρα» ο αντιπροέδρος της Χρυσής Αυγής

Στις 11 η ώρα στη Βουλή θα εξελιχθεί η ψηφοφορία για την εκλογή του νέου Προέδρου της Βουλής, μία διαδικασία που αναμένεται να είναι τυπική και τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας στη Β' Αθήνας Ευάγγελο Μεϊμαράκη να εκλέγεται να αναλαμβάνει τα νέα του καθήκοντα.

Μετά και τη χθεσινή συνάντηση του Ευάγγελου Μεϊμαράκη με τον πρόεδρο τον Ανεξάρτητων Ελλήνων, στο περιθώριο της χθεσινής ορκωμοσία των βουλευτών, φαίνεται πως ο Πάνος Καμμένος αποφάσισε να αποσύρει την «γραμμή» υπέρ Βύρωνα Πολύδωρα κόντρα στην επίσημη πρόταση της ΝΔ, μάλιστα και ο ίδιος ο Βύρων Πολύδωρας επιχείρησε να δώσει τέλος σε κάθε σενάριο, αναρτώντας έξω από το γραφείο του πινακίδα που αναγράφει «Βύρων Γ. Πολύδωρας Πρώην Πρόεδρος της Βουλής».

Εκτός όμως από την εκλογή Προέδρου, το ενδιαφέρον στρέφεται στην εκλογή των αντιπροέδρων της Βουλής. Η Νέα Δημοκρατία άλλαξε τα αρχικά της σχέδια και για την θέση του Α' αντιπροέδρου διατηρεί τον κ. Γιάννη Τραγάκη, του Β' τον κ. Θανάση Νάκο αλλά για Γ' αντιπρόεδρο, αντί του κ. Σπύρου Ταλιαδούρου, προτείνει τον κ. Χρήστο Μαρκογιαννάκη, ο οποίος επέστρεψε στην Συγγρού μαζί με την κυρία Ντόρα Μπακογιάννη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα αλλάξει τον κ. Τάσο Κουράκη και προτείνει τον κ. Γιάννη Δραγασάκη για την θέση του Δ' αντιπροέδρου, το ΠΑΣΟΚ τον κ. Λεωνίδα Γρηγοράκο και οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» την κυρία Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά.

Ερωτηματικό όμως παραμένει ακόμα τι θα γίνει με τον 7ο και τελευταίο αντιπρόεδρο που σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής πάει στο τέταρτο κόμμα της αντιπολίτευσης, δηλαδή την Χρυσή Αυγή, αφού τα υπόλοιπα κόμματα δεν σκοπεύουν να δώσουν τις επιπλέον ψήφους που χρειάζεται το κόμμα του Νίκου Μιχαλολιάκου για να συγκεντρώσει τις απαραίτητες 75 ψήφους. Πάντως η Χρυσή Αυγή αναμένεται να προτείνει την κυρία Ελένη Ζαρούλια, τον Ηλία Κασιδιάρη και του Γιώργο Γερμενή.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ