Απαλλάχθηκε από την κατηγορία για «γενοκτονία» ο Κάρατζιτς - iefimerida.gr

Απαλλάχθηκε από την κατηγορία για «γενοκτονία» ο Κάρατζιτς

Απαλλάχθηκε από την κατηγορία για «γενοκτονία» ο Κάρατζιτς
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για την πρώην Γιουγκοσλαβία (ICTY) αποφάσισε να απαλλάξει τον κατηγορούμενο για εγκλήματα πολέμου, πρώην πρόεδρο των Σέρβων της Βοσνίας Ράντοβαν Κάρατζιτς, για μία εκ των δύο κατηγοριών που αντιμετωπίζει για γενοκτονία.

Ωστόσο, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ICTY, το Δικαστήριο απέρριψε το αίτημα του κατηγορούμενου για απαλλαγή από άλλες δέκα κατηγορίες, που περιλαμβάνονται στον μακρύ κατάλογο των εγκλημάτων που τού αποδίδονται, μεταξύ των οποίων και η κατηγορία για συμμετοχή του στη σφαγή περίπου 8.000 Μουσουλμάνων, στη Σρεμπρένιτσα, το 1995.

Η κατηγορία από την οποία απηλλάγη ο Κάρατζιτς αφορά τη φερόμενη ανάμειξή του σε μαζικές δολοφονίες και διώξεις από τις σερβικές δυνάμεις κατά Μουσουλμάνων και Κροατών, σε διάφορες περιοχές της Βοσνίας, κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου στη χώρα, την περίοδο 1992-1995.

Το Δικαστήριο έκρινε πως τα αποδεικτικά στοιχεία που προσκόμισαν οι εισαγγελικές αρχές δεν επαρκούν.

Η δίκη του Ράντοβαν Κάρατζιτς, που βρίσκεται σε εξέλιξη στο ICTY, θα συνεχιστεί.

Ο Ράντοβαν Κάρατζιτς είχε ζητήσει την απαλλαγή του από το σύνολο των κατηγοριών (11 σε αριθμό) που αντιμετωπίζει.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ