Το 49% των ανδρών και το 84% των γυναικών δεν ευχαριστήθηκε το σεξ την πρώτη τους φορά! - iefimerida.gr

Το 49% των ανδρών και το 84% των γυναικών δεν ευχαριστήθηκε το σεξ την πρώτη τους φορά!

Το 49% των ανδρών και το 84% των γυναικών δεν απολαμβάνουν το σεξ την πρώτη τους
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Απούσα ήταν για το 70% του παγκόσμιου πληθυσμού, των Ελλήνων συμπεριλαμβανομένων, η σεξουαλική ευχαρίστηση, ένα από τα βασικά ζητούμενα στο σεξ δηλαδή, κατά την περιβόητη... «πρώτη φορά».

Ειδικότερα, στην χώρα μας, μόνο το 31% των Ελλήνων δήλωσαν ότι βίωσαν αυτή την περίφημη σεξουαλική ευχαρίστηση την πρώτη φορά στη ζωή τους που συνευρέθηκαν ερωτικά με ένα άλλο άτομο.

Πάντως, οι άνδρες, συγκρινόμενοι με τις γυναίκες, φαίνεται ότι βγαίνουν κερδισμένοι, αφού βάσει και της συγκεκριμένης έρευνας, περίπου ένας στους δύο ένοιωσαν αυτή τη μεγάλη ικανοποίηση την πρώτη φορά που έκαναν σεξ. Από την άλλη, μόνο, το 16% των γυναικών βίωσαν αυτή την ηδονή.

Σύμφωνα με τους ειδικούς που έκαναν αυτή την παγκόσμια έρευνα –για λογαριασμό γνωστής εταιρίας προφυλακτικών- η έλλειψη σεξουαλικής απόλαυσης συσχετίζεται με την έλλειψη βασικής σεξουαλικής εκπαίδευσης. Σε ό,τι αφορά στη σεξουαλική εκμάθηση, οι άνθρωποι εξέλαβαν το μεγαλύτερο μέρος των πληροφοριών τους εκτός σχολείου, γεγονός που σήμερα με τους ερευνητές έχει τον αντίκτυπό του στο συμπέρασμα που διατυπώθηκε παραπάνω.

Ως βασικές πηγές σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης και πληροφόρησης παγκοσμίως αναφέρονται οι συμμαθητές ή φίλοι (42%), τα βιβλία (41%) και το Διαδίκτυο (35%).

Στην Ελλάδα, παρότι τα επίπεδα σεξουαλικής εκπαίδευσης έχουν σταθερή αυξητική πορεία, ακόμη και σήμερα, ένας στους τρεις Έλληνες δηλώνει πως δεν έλαβε ποτέ καμία μορφή σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης.

Το «κεφάλαιο» σεξ για τους Έλληνες ανοίγει με τη βοήθεια φίλων και συμμαθητών ( ποσοστό 67%) ενώ μόνο το 7% δηλώνει πως έχει λάβει αντίστοιχη διαπαιδαγώγηση από κάποιο εκπαιδευτικό φορέα.

Μάλιστα, η χώρα μας διεκδικεί και μια θέση στο παγκόσμιο βάθρο σε ό,τι αφορά γενικώς την έλλειψη σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης, μαζί με την Ιταλία (55%), την Πορτογαλία (44%).

Το θετικό είναι πάντως ότι παρά την έλλειψη διαπαιδαγώγησης το 83% των νέων έως 25 ετών στην Ελλάδα δήλωσε πως χρησιμοποιεί προφυλακτικό σε μόνιμη βάση για την αποφυγή κυρίως πιθανής εγκυμοσύνης (48%) και των σεξουαλικά μεταδιδόμενων νοσημάτων (29%).

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ