Σόιμπλε: «Ναι στα ευρωομόλογα» - Και μετά ήρθε η διάψευση.... - iefimerida.gr

Σόιμπλε: «Ναι στα ευρωομόλογα» - Και μετά ήρθε η διάψευση....

Σόιμπλε: «Ναι στα ευρωομόλογα» - Και μετά ήρθε η διάψευση....
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Γερμανία ενδέχεται να αποδεχθεί να μοιραστεί την ευθύνη για το χρέος της Ευρωζώνης, νωρίτερα από ότι αναμενόταν, φέρεται να δήλωσε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στην εφημερίδα Wall Street Journal. Αυτή η δήλωση - βόμβα ξάφνιασε τις αγορές , ωστόσο σύμφωνα με το CNBC, ο εκπρόσωπος Τύπου του γερμανού υπουργού έσπευσε να διαψεύσει το δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Σόιμπλε φέρεται να δήλωσε στη Wall Street Journal, πως «η Γερμανία ίσως εμφανίζεται πρόθυμη να κινηθεί νωρίτερα απ΄ ότι αναμενόταν για να αποδεχθεί αμοιβαιότητα για το χρέος της Ευρωζώνης και να στηρίξει τα βραχυπρόθεσμα μέτρα αντιμετώπισης των προβλημάτων που ταλανίζουν κάποιες από τις χώρες της Ευρωζώνης».

Διευκρίνισε, επίσης, ότι «το Βερολίνο θα συμφωνούσε σε κάποια μορφή αμοιβαιοποίησης τοιυ χρέους όταν πειστεί ότι ο δρόμος για την καθιέρωση ενός ευρωπαϊκού κεντρικού ελέγχου επί των εθνικών δημοσιονομικών πολιτικών, είναι μη αναστρέψιμος. Αυτό μπορεί να συμβεί πριν από την πλήρη υλοποίηση των αλλαγών της συνθήκης», τόνισε.

«Πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι η ενιαία δημοσιονομική πολιτική θα είναι μη αναστρέψιμη και πολύ καλά συντονισμένη. Δεν θα υπάρξουν από κοινού εγγυημένα ομόλογα χωρίς ενιαία δημοσιονομική πολιτική», πρόσθεσε ο κ. Σόιμπλε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ