Χωρίς Σαμαρά, Βενιζέλο, Παπανδρέου και τέσσερις υπουργούς ορκίστηκε η Βουλή - iefimerida.gr

Χωρίς Σαμαρά, Βενιζέλο, Παπανδρέου και τέσσερις υπουργούς ορκίστηκε η Βουλή

Με Σαμαρά
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Λίγο μετά τις 11 ξεκίνησε στο Ελληνικό Κοινοβούλιο η ορκωμοσία των νέων βουλευτών. Για πρώτη φορά από την τελετή απουσιάζει ο πρωθυπουργός, αφού οι γιατροί δεν επέτρεψαν στον Αντώνη Σαμαρά -που πρόσφατα χειρουργήθηκε- να μεταβεί στη Βουλή.

Εκτός όμως από τον πρωθυπουργό, από την ορκωμοσία απουσίαζαν και ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, ο υπουργός Ανάπτυξης και υποδομών Κωστής Χατζηδάκης και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, οι οποίοι βρίσκονται στις Βρυξέλλες και συνοδεύουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο πρώτος τη τάξει υπουργός που εκπροσωπεί την κυβέρνηση είναι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος.

Απόντες ήταν και ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, αλλά και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος που βρίσκεται επίσης στις Βρυξέλλες για να συμμετάσχει στη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος.

Όταν ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος κατέβηκε στα έδρανα για τον καθιερωμένο αγιασμό, ο Αλέξης Τσίπρας δε φίλησε το σταυρό, έσκυψε απλώς το κεφάλι, ενώ η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα χαιρέτισε δια χειραψίας τον Αρχιεπίσκοπο.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ