Μαίνεται ο εμφύλιος ΚΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ για τα αριστερά έδρανα τη Βουλής - iefimerida.gr

Μαίνεται ο εμφύλιος ΚΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ για τα αριστερά έδρανα τη Βουλής

Μαίνεται ο εμφύλιος ΚΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ για τα αριστερά έδρανα τη Βουλής
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ανοικτό παραμένει το θέμα της χωροταξικής κατανομής των κομμάτων της αριστεράς στη Βουλή παρά τις χθεσινές μαραθώνιες διαπραγματεύσεις μεταξύ ΚΚΕ - ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ, που έληξαν με προσωρινή εκχειρία.Ετσι, σήμερα κατά τη διάρκεια της ορκωμοσίας των βουλευτών οι θέσεις να είναι όπως στην ορκωμοσία της Βουλής του Μαΐου, δηλαδή ο Αλέξης Τσίπρας δίπλα στη μέσα αριστερά πτέρυγα, μεταξύ του ΠΑΣΟΚ και του ΚΚΕ. Η δε ΔΗΜΑΡ, στα ορεινά πίσω από το ΚΚΕ.

Η συμφωνία των τριών κομμάτων είναι να τεθεί η διαφωνία τους υπόψη του νέου προέδρου της Βουλής ο οποίος θα εκλεγεί την Παρασκευή και αυτός να συγκελέσει κοινή σύσκεψη για να ληφθεί η τελική απόφαση.

Το ΚΚΕ επικαλούμενο την κοινοβουλευτική παράδοση επιθυμεί αν και έβδομο κόμμα της νέας Βουλής να διατηρήσει τις θέσεις που οι βουλυτές του κατέχουν από το 1974.

Ο ΣΥΡΙΖΑ από την άλλη πλευρά, ως αξιωματική αντιπολίτευση επισημαίνει ότι έχει δικαίωμα επιλογής.

Στο θέμα πάντως παρενέβη και ο απερχόμενος πρόεδρος της Βουλής Βύρων Πολύδωρας που έλαβε σαφώς θέση υπέρ του ΚΚΕ με την έννοια της κοινοβουλευτικής παράδοσης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ