Λοβέρδο για αντιπρόεδρο στο ΠΑΣΟΚ πρότεινε ο Βενιζέλος

Πρόταση στον Ανδρέα Λοβέρδο να αναλάβει την θέση του αντιπροέδρου του ΠΑΣΟΚ και πρώτου κοινοβουλευτικού εκπροσώπου είχε κάνει το ίδιο βράδυ των εκλογών ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «iefimerida» – τις οποίες επιβεβαίωσε στενός συνεργάτης του κ. Λοβέρδου – ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε θελήσει με το «πακέτο» αυτό να δελεάσει τον πρώην υπουργό διασφαλίζοντας ταυτόχρονα τα «εσωκομματικά νώτα του».

Ωστόσο ο κ. Λοβέρδος αρνήθηκε εκείνη την πρόταση με το επιχείρημα: «Βαγγέλη, διαφωνώ με τη στρατηγική σου. Θα παραμείνω βουλευτής». Ενδεχομένως βέβαια, να είχε στο νου του την συμμετοχή του στην κυβέρνηση. Η αλήθεια είναι ότι προεκλογικά ο κ. Βενιζέλος είχε προϊδεάσει ότι «δεν θα δείτε γνωστά στελέχη του ΠΑΣΟΚ σε κυβερνητικές θέσεις», αλλά λίγα 24ωρα πριν την 17η Ιουνίου άφηνε ορισμένα παράθυρα.

Τελικώς ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν υπαναχώρησε στην κυβερνητική συμμετοχή των πρωτοκλασάτων, γεγονός που οδήγησε σε σύγκρουση με τον κ. Λοβέρδο. Παρά ταύτα ο Βαγγέλης Βενιζέλος επανήλθε προχθές, επαναδιατυπώνοντας το αίτημα του προς τον πρώην υπουργό να αναλάβει πρώτος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, κάτι που αρνήθηκε και πάλι σταθερά με το ίδιο επιχείρημα της διαφωνίας με την στρατηγική που χαράσσει. «Και τώρα τι;» για τον Ανδρέα Λοβέρδο.

«Τώρα Βουλή και Β' Αθηνών» λένε συνεργάτες του. Ο ίδιος πάντως κατά την χθεσινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ προσήλθε τελευταίος, κάθισε πίσω από τον Γιώργο Παπανδρέου και έδειχνε απορροφημένος με την ανάγνωση ιστοσελίδων στο iPad του, εμφανώς αποστασιοποιημένος από τους εσωκομματικούς σχεδιασμούς Βενιζέλου.

Το ενδιαφέρον είναι πως η Ιπποκράτους διατείνεται πως «στη στρατηγική Βενιζέλου δεν ήταν η ρήξη με τους Λοβέρδο και Διαμαντοπούλου. Του προέκυψε στην πορεία και επιχείρησε να γεφυρώσει το χάσμα». Αντιθέτως σημείωναν οι ίδιες πηγές, πως «στη λογική του είναι η ρήξη με τον Πάγκαλο και τον Ραγκούση».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ