Βερνίκος: Οι επιχειρηματίες στην πολιτική χρειάζονται όπως οι στρατηγοί στον πόλεμο - iefimerida.gr

Βερνίκος: Οι επιχειρηματίες στην πολιτική χρειάζονται όπως οι στρατηγοί στον πόλεμο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τις ευθύνες που του αναλογούν αναγνώρισε ο Γιώργος Βερνίκος τονίζοντας πως ήταν δικό του λάθος που δεν γνώριζε το ασυμβίβαστο που υπάρχει για την θέση του υπουργού.

Ο Γιώργος Βερνίκος παραιτήθηκε από την θέση του υφυπουργού Ναυτιλίας, λόγω ενός νόμου που απαγορεύει σε υπουργούς να είναι κάτοχοι off shore επιχειρήσεων. Ο παραιτηθείς μιλώντας στην εκπομπή «ΣΚΑΪ στις 7» με τον Νίκο Ευαγγελάτο είπε χαρακτηριστικά πως «ήταν λάθος που δεν γνώριζα για το ασυμβίβαστο».

Στην συνέχεια πρόσθεσε πως «ήταν εντελώς έξω από τον σχεδιασμό μου το να γίνω υπουργός. Ο νόμος, όμως, είναι νόμος και γι' αυτό το καλύτερο για όλους και κυρίως για τον ελληνικό λαό ήταν να παραιτηθώ».

Επιπλέον είπε πως οι επιχειρηματίες έπρεπε εδώ και χρόνια να συμμετέχουν στην πολιτική, διότι το να δίνεις μάχη για την οικονομία χωρίς επιχειρηματίες είναι σαν να πηγαίνεις στον πόλεμο χωρίς να έχεις στρατηγούς.

Αναφορικά με τα όσα αρνητικά ελέχθησαν για το πρόσωπό του και την τοποθέτησή του στο υπουργείο Ναυτιλίας ενώ ο ίδιος είναι ένας επιχειρηματίες με συμφέροντα αυτά, ο Γιώργος Βερνίκος είπε πως ρόκειται όχι μόνο για έναν επιχειρηματία, αλλά για έναν επιχειρηματία που έχει πάει φυλακή για τις ιδέες του. «Πρόκειται για μία ιδιόμορφη περίπτωση που αξίζει να την δοκιμάζουμε».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ