Περισσότεροι από 15.000 Έλληνες πήγαν να δουλέψουν στην Γερμανία το 2011 - iefimerida.gr

Περισσότεροι από 15.000 Έλληνες πήγαν να δουλέψουν στην Γερμανία το 2011

Περισσότεροι από 15.000 Έλληνες πήγαν να δουλέψουν στην Γερμανία το  2011
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Έναν διόλου ευκαταφρόνητο αριθμό Ελλήνων που έψαχναν για εργασία, δέχθηκε η Γερμανία μέσα σε μόλις έξι μήνες, με τους συμπατριώτες μας που αποφάσισαν να μεταναστεύσουν να φτάνουν τους 15.000.

Σύμφωνα με έκθεση του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) η οποία δημοσιεύθηκε στα γερμανικά ΜΜΕ, στο πρώτο εξάμηνο του 2011, 15.000 Έλληνες εγκατέλειψαν την Ελλάδα για να βρουν εργασία στην Γερμανία.

Αύξηση παρουσίασαν και οι αριθμοί των Ισπανών που ανήλθαν στους 13.000. Η έκθεση του ΟΟΣΑ αναφέρει χαρακτηριστικά πως η τάση θα διατηρηθεί όσο διαρκεί η οικονομική κρίση σε αυτές τις χώρες και βεβαίως όσο η γερμανική αγορά εργασίας παραμένει σε σχετικά καλό επίπεδο.

Την πρώτη θέση στην λίστα αυτή κατέχουν οι Πολωνοί, οι Ρουμάνοι και οι Βούλγαροι. Αντίστοιχα, έχει μειωθεί αισθητά η μετανάστευση προς την Ελλάδα, την Ισπανία και την Ιρλανδία, στις οποίες, επιπλέον, η ανεργία μεταξύ των μεταναστών έχει αυξηθεί κατά περίπου 10%.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ