Επιμένει η Μέρκελ: Οικονομικό λάθος τα ευρωομόλογα - iefimerida.gr

Επιμένει η Μέρκελ: Οικονομικό λάθος τα ευρωομόλογα

Μέρκελ: Οικονομικό λάθος τα ευρωομόλογα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η έκδοση ευρωομολόγων θα είναι ένα «οικονομικό λάθος» και μια αντιπαραγωγική επιλογή σύμφωνα με την γερμανίδα Καγκελάριο, Ανγκελα Μέρκελ.

Μιλώντας στο γερμανικό Κοινοβούλιο η κυρία Μέρκελ τάχθηκε για μία ακόμη φορά κατά της κοινοτικοποίησης των βαρών και ζήτησε «περισσότερη Ευρώπη», στην κατεύθυνση όμως του συνδυασμού «ευθύνης και ελέγχου», δηλαδή της ενίσχυσης των εξουσιών των ευρωπαϊκών θεσμών επί των εθνικών δημοσιονομικών και της λειτουργίας των τραπεζών.

«Η κοινή ανάληψη (του δημοσίου χρέους) μπορεί μόνο να συμβεί όταν θα έχουμε αποτελεσματικούς ελέγχους», είπε.

«Δεν υπάρχουν εύκολες, γρήγορες λύσεις για την κρίση του ευρώ, καμία μαγική φόρμουλα», δήλωσε, μεταξύ άλλων η Ανγκελα Μέρκελ και ζήτησε περισσότερες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, προκειμένου, όπως είπε, να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα.

Επίσης, κάλεσε τις άλλες χώρες να μην υπερφορτώνουν την Γερμανία, καθώς «μπορεί να είναι η οικονομική ατμομηχανή της Ευρώπης, αλλά οι δυνατότητές της δεν είναι ούτε απεριόριστες ούτε ανεξάντλητες».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ