Το Eurogroup ενέκρινε το αίτημα της Κύπρου για βοήθεια - iefimerida.gr

Το Eurogroup ενέκρινε το αίτημα της Κύπρου για βοήθεια

Το Eurogroup ενέκρινε το αίτημα της Κύπρου για βοήθεια
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε έγκριση του αιτήματος της Κύπρου για βοήθεια από την Ευρωπαϊκή Ένωση, προχώρησε το Eurogoup μετά την έκτακτη τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη.

Στην βοήθεια προς την Κύπρο θα συμμετάσχει όπως αναμενόταν και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ενώ κλιμάκιο της Τρόικα θα μεταβεί στην Λευκωσία εντός της ερχόμενης εβδομάδας.

Παράλληλα η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ σε δηλώσεις της τη Τετάρτη επεσήμανε πως «σήμερα, το ΔΝΤ έλαβε πρόσκληση από τις κυπριακές αρχές να συμμετάσχει στην εξωτερική οικονομική βοήθεια για τον περιορισμό των κινδύνων που αντιμετωπίζει η κυπριακή οικονομία».

Η κυρία Λαγκάρντ είπε πως είναι έτοιμοι να συμμετάσχουν στην προσπάθεια των Ευρωπαίων εταίρων, για να βοηθηθεί η Κύπρος να επιστρέψει σε σταθερή και βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη και να αποκαταστήσει σε στέρεες βάσεις τον χρηματοπιστωτικό τομέα.

Κατά την έκτακτη τηλεδιάσκεψη του Eurogroup, εξετάστηκε επίσης και η κατάσταση στα οικονομικά της Ισπανίας και έγινε γνωστό πως οι ισπανικές τράπεζες υπολογίζεται πως θα λάβουν από 51 έως 62 δισ. ευρώ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ