Το Ιράν κατηγορεί τον Ιουδαϊσμό για τη μάστιγα των ναρκωτικών! - iefimerida.gr

Το Ιράν κατηγορεί τον Ιουδαϊσμό για τη μάστιγα των ναρκωτικών!

Το Ιράν κατηγορεί τον Ιουδαϊσμό για τη μάστιγα των ναρκωτικών!
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Νέα κόντρα ξέσπασε μεταξύ Ιράν και Ισραήλ αυτή τη φορά λόγω του Ταλμούδ, ενός από τα πιο ιερά βιβλία του Ιουδαϊσμού, το οποίο σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της ιρανικής κυβέρνησης Μοχαμάντ Ρεζά Ραχιμί, ευθύνεται για την... εξάπλωση των ναρκωτικών.

«Η διάδοση των ναρκωτικών στον κόσμο είναι συνέπεια της ταλμουδικής διδασκαλίας στόχος της οποίας είναι η καταστροφή του κόσμου», είπε ο Ραχιμί σε μια διεθνή διάσκεψη που οργανώθηκε την Τρίτη στην Τεχεράνη με θέμα τη διακίνηση ναρκωτικών.

«Το Ταλμούδ διδάσκει ότι είναι θεμιτό να πλουτίζεις με νόμιμα και παράνομα μέσα, γεγονός που δίνει στους Εβραίους το δικαίωμα να καταστρέψουν την Ανθρωπότητα. Ο βασικός υπεύθυνος για την παγκόσμια διακίνηση ναρκωτικών είναι το σιωνιστικό καθεστώς», πρόσθεσε ο Ραχιμί, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της ιρανικής προεδρίας.

Η ιρανική ηγεσία ζητά συχνά την εξαφάνιση του Ισραήλ, το οποίο έχει χαρακτηρίσει καρκινικό όγκο στη Μέση Ανατολή, όμως σπανίως επιτίθεται ευθέως στην ιουδαϊκή θρησκεία, αναφέρει το ΑΜΠΕ. Η Τεχεράνη έχει πάντως κατηγορήσει στο παρελθόν τις ισραηλινές υπηρεσίες ότι προωθούν τα ναρκωτικά στο Ιράν για να αποδυναμώσουν το ισλαμικό καθεστώς.

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ Άβιγκντορ Λίμπερμαν κατήγγειλε αυτόν τον «αντισημιτισμό του χειρότερου είδους», επικρίνοντας ταυτόχρονα την παρουσία δυτικών διπλωματών στη διάσκεψη. «Το γεγονός ότι ένας εκπρόσωπος του ΟΗΕ και εκπρόσωποι ευρωπαϊκών χωρών εξακολουθούν να συμμετέχουν σε διασκέψεις που οργανώνει η Τεχεράνη, κατά τις οποίες γίνονται αντισημιτικές δηλώσεις του χειρότερου είδους προσδίδει νομιμότητα στο καθεστώς των Αγιατολάχ, που είναι ο πραγματικός κίνδυνος για την παγκόσμια ειρήνη», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Ισραηλινός υπουργός.

«Το ιρανικό καθεστώς δεν αποτελείται από τρελούς αλλά από φανατικούς, αντισημίτες που έχουν συγκεκριμένη στρατηγική, ένα λεπτομερές παγκόσμιο σχέδιο κεντρικό στοιχείο του οποίου είναι, όπως το δηλώνουν ανοιχτά, η καταστροφή του κράτους του Ισραήλ», συνέχισε.

Ο Λίμπερμαν συνέκρινε την ιρανική ηγεσία με το ναζιστικό καθεστώς, υπογραμμίζοντας ότι «ο Χίτλερ είχε πει τρελά πράγματα και πέτυχε να θέσει σε εφαρμογή τα σχέδιά του».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ