Τυφλός λαμπαδηδρόμος μετέφερε τη φλόγα καθοδηγούμενος μέσω iPhone - iefimerida.gr

Τυφλός λαμπαδηδρόμος μετέφερε τη φλόγα καθοδηγούμενος μέσω iPhone

Τυφλός λαμπαδηδρόμος μετέφερε τη φλόγα καθοδηγούμενος μέσω iPhone
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Σαίμον Γουίτκροφτ, τυφλός εδω και σχεδόν 12 χρόνια, έζησε μία εμπειρία που δεν θα μπορούσε ποτέ να φανταστεί. Προς μεγάλη του έκπληξη του δόθηκε η ευκαιρία να μεταφέρει την ολυμπιακή φλόγα, υποβοηθούμενος ηλεκτρονικά και πρακτικά απο ειδική ομάδα της Apple που είχε επιστρατευθεί γι'αυτό το σκοπό.

Ο 30χρονος, είχε μάθει να κυκλοφορεί πρόσφατα μόνος του, όταν έχασε τον οδηγό του. Ο ίδιος αναφέρει ότι με τη βοήθεια του Runkeeper, ήταν σε θέση να κινηθεί αποφεύγοντας ατυχήματα κ τραυματισμούς, με εξαίρεση μία δύο συγκρούσεις σε ταχυδρομικά κιβώτια των πεζοδρομίων.

H εφαρμογή Runkeeper του iPhone χρησιμοποιεί χάρτες GPS και υπολογίζει, όχι μόνο το σημείο στο οποίο βρίσκεται ο χρήστης, αλλά επίσης τον βηματισμό, την απόσταση που διανύει και τις θερμίδες που καίει τρέχοντας.

Πλέον, χάρη στη φωνητική βοήθεια της εφαρμογής του iPhone, ο Βρετανός Γουίτκροφτ είναι σε θέση να διανύσει την απόσταση που έχει αποστηθίσει, μεταφέροντας περήφανος την φλόγα σύμβολο των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ