Φραγκούλης:«Δεν αισθάνομαι τόσο περήφανος για την εικόνα της Ελλάδας» - iefimerida.gr

Φραγκούλης:«Δεν αισθάνομαι τόσο περήφανος για την εικόνα της Ελλάδας»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

O παγκοσμίου φήμης Έλληνας τενόρος μίλησε στην Κυπριακή εφημερίδα Ο Φιλελεύθερος για όλα όσα τον προβληματίζουν σε σχέση με την Ελλάδα, το πόσο μόνος αισθάνεται και αν σκοπεύει να επιστρέψει στα πάτρια εδάφη».

«Οφείλω όμως να σας ομολογήσω ότι η εικόνα που έδειξε η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια προς τα έξω, με έκανε κι εμένα να ανησυχώ πραγματικά γι' αυτήν κι ορισμένες φορές να μην αισθάνομαι και τόσο περήφανος. Θέλω, όμως, να κρατήσω μέσα μου μία δυνατή, θετική, καθαρή και ακατέργαστη αγάπη για την χώρα μου που πιστεύω πως και αν η ίδια την εκτιμήσει, θα λάμψει όπως η ίδια της αξίζει». Αυτή είναι η απάντηση του Μαρίου Φραγκούλη στον δημοσιογράφο Αλέξανδρο Πρίφτη, σχετικά αν αισθάνεται υπόλογος για την εικόνα που δείχνει σήμερα η Ελλάδα στον υπόλοιπο πλανήτη.

Ενώ επίσης προσθέτει πως: «Νιώθω πολύ τρυφερά αισθήματα για την Ελλάδα και για οτιδήποτε σχετίζεται μ αυτήν. Είμαι Έλληνας, είναι η πατρίδα μου και πάντα τη νοσταλγώ όταν είμαι μακριά. Η Ελλάδα είναι μαγνήτης. Όσο μακριά κι αν είσαι, πάντα αισθάνεσαι ότι κάτι σε τραβάει να γυρίσεις πίσω σ αυτήν».

Πάντως, η σκέψη να γυρίσει μόνιμα στην Ελλάδα δεν είναι κάτι που ούτε καν περνάει από το μυαλό του: «Το ιδανικό για μένα είναι αυτό που συμβαίνει τα τελευταία χρόνια: Σχεδόν τον μισό χρόνο είμαι στην Ελλάδα και τον άλλο μισό στην Νέα Υόρκη. Βέβαια, την ουσιαστική σύνδεση την έχω με την Ελλάδα. Αυτή είναι η πατρίδα μου και σ' αυτήν πάντα θα ξαναγυρνώ. Όμως η Αμερική, όπως και κάποια άλλα μέρη του κόσμου που επισκέπτομαι κατά καιρούς, είναι για μένα εξίσου σημαντικά».

Ενώ αξιοσημείωτη είναι και η απάντησή του σχετικά με το κατά πόσο θυσιάζει την προσωπική του ζωή για χάρη της δουλειάς: «Αισθάνομαι πιο μόνος όταν βρίσκομαι ανάμεσα σε πολύ κόσμο, παρά όταν δεν υπάρχει κανείς δίπλα μου».

Τέλος, όσον αφορά τους Έλληνες καλλιτέχνες που θαυμάζει, ο Μάριος δηλώνει: «Θαυμάζω τις ισχυρές και έντονες προσωπικότητες που, τουλάχιστον στο χώρο μας, έχουν κάνει τη διαφορά: Την Μαρία Κάλλας, τον Μάνο Χατζιδάκι, τον Νίκο Γκάτσο, την Αγνή Μπάλτσα. Τους μεγάλους μας ποιητές όπως ο Καβάφης, ο Ελύτης, ο Σεφέρης. Δεν θα πάω πιο μακριά, αλλά θα έρθω και θα σας αναφέρω και σύγχρονους καλλιτέχνες. Θαυμάζω την Άλκηστη Πρωτοψάλτη για το ήθος της και το γεγονός ότι τόσα χρόνια κράτησε ένα επίπεδο δυνατό και υψηλό. Τον Αλκίνοο Ιωαννίδη, τον συμπατριώτη σας, που ακόμη γράφει υπέροχα τραγούδια και μας ταξιδεύει με την μοναδική του φωνή. Τον αγαπητό νέο Γιώργο Περρή που μόλις έβγαλε τον πρώτο του γαλλικό δίσκο σε όλες τις γαλλόφωνες χώρες του κόσμου και μας κάνει όλους περήφανους. Τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη για τις επιλογές του και την όμορφη Μαρία Ναυπλιώτου. Επίσης θαυμάζω την Μυρτώ Παπαθανασίου που ταξιδεύει στις μεγαλύτερες όπερες του κόσμου».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ