Στουρνάρας: «Βάζελος», λιτοδίαιτος, αντικαπνιστής και δεινός κολυμβητής - iefimerida.gr

Στουρνάρας: «Βάζελος», λιτοδίαιτος, αντικαπνιστής και δεινός κολυμβητής

Στουρνάρας: Λιτοδίαιτος
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εναν ευγενικό, κοσμοπολίτη, εξαιρετικά καταρτισμένο και πειθαρχημένο άνθρωπο περιγράφουν όσοι γνωρίζουν καλά τον Γιάννη Στουρνάρα, το νέο υπουργό Οικονομικών. Οσοι τον συναναστρέφονται τον περιγράφουν ως υπερβολικά λιτοδίαιτο, μη καπνιστή και δεινό κολυμβητή .

Με ρίζες από τη Γλύφα Φθιώτιδας, τη γενέτειρα του ΕΑΜίτη πατέρα του ο οποίος φέρεται να του έχει κληροδοτήσει τα αριστερά χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς του, ο Γιάννης Στουρνάρας, 55 ετών σήμερα, είναι απόφοιτος του δημοσίου γυμνασίου Φιλοθέης και έκανε λαμπρές οικονομικές σπουδές στην Αθήνα και την Οξφόρδη. Με τη Λίνα Στουρνάρα, τη σύζυγό του, ήταν συμφοιτητές στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και παντρεύτηκαν νέοι, πριν ο κ. Στουρνάρας κλείσει τα 25 του χρόνια και έχουν δύο κόρες τη Νεφέλη και τη Δανάη.

Δηλώνει «βάζελος» χωρίς να είναι παθιασμένος με το ποδόσφαιρο και κάνει εντατικά γυμναστική. Οταν πηγαίνει διακοπές στο εξοχικό του στα Τρία Λαγγόνια της Σύρου τον βλέπουν να κολυμπά χιλιόμετρα από το σπίτι του ως τον Φάρο που βρίσκεται στα νότια του νησιού. Επισκέπτεται συχνά την πατρίδα καταγωγής του.

Εμαθε ότι θα αναλάβει το υπουργείο Οικονομικών από τον ίδιο τον Αντώνη Σαμαρά, ενώ βρισκόταν σε παρουσίαση βιβλίου, στο κέντρο της Αθήνας. Το τηλέφωνό του χτύπησε ενώ μιλούσε στην εκδήλωση και στην οθόνη φάνηκε η ένδειξη «Σαμαράς σπίτι».

Οι δύο άνδρες γνωρίζονται πολλά χρόνια και συναντώνται συχνά αφού μένουν στην Κηφισιά, όταν έχουν ελεύθερο χρόνο στο δύσκολο καθημερινό τους πρόγραμμα.

Ο Γιάννης Στουρνάρας έχει προσωπική φιλία και με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη. Την περίοδο της οκταετίας του ήταν αντιπρόεδρος της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου (ΔΕΠΑ), αλλά και μέλος στο διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) από το 1998 έως τον Ιούλιο του 2000. Από τον Ιούλιο του 2000 μέχρι τον Μάρτιο του 2004 ήταν πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Εμπορικής Τράπεζας και αντιπρόεδρος της Ενωσης Ελληνικών Τραπεζών από τον Οκτώβριο του 2000. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου η Εμπορική Τράπεζα αναδιαρθρώθηκε με σκοπό την ισχυροποίησή της στον χώρο της λιανικής τραπεζικής και συνήψε στρατηγική συμμαχία με τη γαλλική τράπεζα Credit Agricole.

Δεν κρύβει ότι έχει φιλελεύθερες απόψεις για θέματα διαθρωτικών αλλαγών, τις οποίες δημοσιοποιιεί τακτικά μέσα από ημερίδες και συνέδρια του ΙΟΒΕ. Ελάχιστοι ωστόσο γνωρίζουν το κοινωνικό του προφίλ αφού ο Γιάννης Στουρνάρας ήταν από τους βασικούς υπερασπιστές της πρότασης του Πλάτωνα Τήνιου και του Νίκου Καραβίτη για την καθιέρωση του ΕΚΑΣ στους χαμηλοσυνταξιούχους, την οποία πολλοί τότε μέσα στην κυβέρνηση Σημίτη δεν είχαν δει με καλό μάτι.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ