Η κυβέρνηση της Κηφισιάς βρήκε «Τσάρο» και ψάχνει πυξίδα - iefimerida.gr

Η κυβέρνηση της Κηφισιάς βρήκε «Τσάρο» και ψάχνει πυξίδα

Η κυβέρνηση Κάτω Κηφισιάς βρήκε «Τσάρο» και ψάχνει πυξίδα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Προσπάθειες να κινήσει τα νήματα της ήδη αποσταθεροποιημένης κυβέρνησής του κάνει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς από την οικία του στην Κάτω Κηφισιά όπου θα βρίσκεται τουλάχιστον ως την επόμενη Δευτέρα προκειμένου να αποθεραπευτεί μετά την πολύωρη εγχείριση στο δεξί μάτι.

Μόλις όμως έλυσε το πρόβλημα της ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών επιλέγοντας τον Γιάννη Στουρνάρα ήρθε η παραίτηση του Γιώργου Βερνίκου να δώσει νέο χτύπημα και να συνεχίσει τον κύκλο της κακοδαιμονίας που πλήττει την τρικομματική κυβέρνηση.

Με τα μάτια στραμμένα στις ραγδαίες εξελίξεις στην Ευρώπη ο κ. Σαμαράς είχε χθες συναντήσεις με τους στενούς του συνεργάτες, με τους αρχηγούς των κομμάτων της συγκυβέρνησης και με τον κ. Στουρνάρα σε μια προσπάθεια να δείξει ότι η κυβέρνηση δεν ασθενεί αλλά αναζητεί τον βηματισμό της και ανταποκρίνεται στην κρίσιμη συγκυρία αφού στην Ευρώπη κρίνεται αυτή τη στιγμή το μέλλον της χώρας μας.

Ο πρωθυπουργός ετοιμάζει επιστολή προς τους ευρωπαίους ηγέτες την οποία θα παραδώσει ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής που θα γίνει την Πέμπτη. Στην επιστολή του ο πρωθυπουργός θα ζητήσει από τους εταίρους και δανειστές μας να «βάλουν πλάτη» στην Ελλάδα και θα επισημαίνει τρία σημεία:

  • Θα περιγράφει τα προβλήματα της χώρας
  • Θα επισημαίνει ότι οι Έλληνες ψήφισαν υπέρ του ευρώ και της παραμονής της χώρας στην ευρωπαϊκή ένωση
  • Θα τονίζει ότι η Ευρώπη πρέπει να ανταποκριθεί στους Έλληνες πολίτες που πλήττονται από την συνταγή των Μνημονίων και γνωρίζουν ύφεση και ανεργία αλλά, κυρίως, ότι η Ελλάδα θα τηρήσει τις δεσμεύσεις που ανέλαβε έναντι των δανειστών της.

Ο κ. Παπούλιας αναχωρεί για τις Βρυξέλλες στις 17:00 το απόγευμα της Τετάρτης, προκειμένου να συμμετάσχει την Πέμπτη και την Παρασκευή ως επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ.

Το πρωί της Τετάρτης ο κ. Παπούλιας θα έχει στο Προεδρικό Μέγαρο νέα σύσκεψη εργασίας με τον Γιώργο Ζανιά, τον Κωστή Χατζηδάκη και τον Χρήστο Σταϊκούρα. Αμέσως μετά έχει προγραμματιστεί συνάντηση εργασίας με τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη.

Ο πρωθυπουργός προσπαθεί ταυτόχρονα, από την οικία του, να επιβάλλει πρόγραμμα πειθαρχίας και δουλειάς στη νέα κυβέρνηση ώστε να μη δείχνει ακέφαλη και χωρίς πυξίδα.

Με εντολή του, ο γραμματέας της κυβέρνησης Τάκης Μπαλτάκος εξέδωσε χθες οδηγία με την οποία επιβάλλεται «σε περίπτωση πρόθεσης μέλους της κυβέρνησης ή υφυπουργού να μεταβεί στο εσωτερικό ή στο εξωτερικό, για οποιονδήποτε λόγο, απαιτείται η προηγούμενη συγκατάθεση του πρωθυπουργού και, ως εκ τούτου, παρακαλούμε να ενημερώνετε εκ των προτέρων σχετικώς τη Γενική Γραμματεία της κυβέρνησης».

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ