Ο οίκος αξιολόγησης Egan Jones υποβάθμισε τη Γερμανία! - iefimerida.gr

Ο οίκος αξιολόγησης Egan Jones υποβάθμισε τη Γερμανία!

Ο οίκος αξιολόγησης Egan Jones υποβάθμισε τη Γερμανία!
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε υποβάθμιση-έκπληξη της Γερμανίας προχώρησε ο οίκος αξιολόγησης Egan Jones, εκφράζοντας σοβαρές αμφιβολίες για την πορεία της οικονομίας της λόγω της εντεινόμενης κρίσης χρέους της Ευρωζώνης.

Οι αναλυτές του οίκου θέτουν πλέον την πιστοληπτική αξιολόγηση της «γερμανικής ατμομηχανής» στην κλίμακα «Α+» , από «AA -» με την αιτιολόγηση ότι η συνεχιζόμενη κρίση χρέους στην ζώνη του ευρώ θα πλήξει σύντομα και τις γερμανικές εξαγωγές, ενώ αυξάνεται παράλληλα και το κόστος «διασώσεων» για τη Γερμανία.

Συγκεκριμένα τονίζουν πως ανεξάρτητα από το εάν η Ελλάδα ή κάποιο άλλο μέλος της Ευρωζώνης εγκαταλείψει το ευρώ, η Γερμανία θα μείνει με «τεράστιες ανείσπρακτες απαιτήσεις». Οι ειδικοί του Egan-Jones εκτιμούν πως οι συνολικές οφειλές τρίτων ευρωπαϊκών χωρών προς τη Γερμανία αγγίζουν τα 700 δισ. ευρώ με μόνο το 50% να είναι εισπράξιμο! Μάλιστα στο ποσό αυτό δεν περιλαμβάνεται η έκθεση των γερμανικών τραπεζών στις προβληματικές χώρες της Ευρωζώνης. Εφόσον συνυπολογισθούν και αυτά τα κεφάλαια τότε το χρέος της Γερμανίας σκαρφαλώνει στο 114% του ΑΕΠ, όπως εκτιμά ο οίκος, ενώ χωρίς την επιπρόσθετη έκθεση εκτιμάται στο 89% για το 2012.

Ενδεικτικό είναι πως στην αιτιολογική τους έκθεση οι αναλυτές του οίκου θέτουν σε αρνητική θέση και τις προοπτικές (outlook) της γερμανικής οικονομίας, κάτι που μεταφράζεται σε παρακολούθηση για μελλοντική περαιτέρω υποβάθμιση!

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ