Η Έναστρη Νύχτα του Βαν Γκογκ έγινε χιλιάδες κομμάτια [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

Η Έναστρη Νύχτα του Βαν Γκογκ έγινε χιλιάδες κομμάτια [εικόνες & βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το υπέροχο έργο τέχνης χρειάστηκε 11 ώρες για να ολοκληρωθεί και λίγα μόλις λεπτά για να καταστραφεί προκαλώντας ωστόσο τον θαυμασμό χιλιάδων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο.

Ο καλλιτέχνης με το ψευδώνυμο FlippyCat είχε το ταλέντο και την ψυχραιμία να αναπαραστήσει το αριστούργημα του Βίνσεντ βαν Γκογκ «Έναστρη Νύχτα» με 7.000 κομματάκια του ντόμινο! Χρειάστηκε περισσότερες από 11 ώρες για να ολοκληρώσει το έργο του το οποίο ωστόσο... ισοπέδωσε σε λίγα μόλις λεπτά δίνοντας ζωή στην εικόνα του και δημιουργώντας την οφθαλμαπάτη μιας έναστρης νύχτας με ζωή και κίνηση.

Η Έναστρη Νύχτα του Βαν Γκογκ έγινε χιλιάδες κομμάτια [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 0

Ο υπομονετικός καλλιτέχνης απέτυχε στο πρώτο του εγχείρημα καθώς είχε τοποθετήσει τα τουβλάκια του σε μεγάλη απόσταση μεταξύ τους και δεν έπεφταν σωστά. Με την δεύτερη προσπάθεια ωστόσο τα κατάφερε κερδίζοντας τον θαυμασμό των χιλιάδων ανθρώπων που τον παρακολούθησαν επί τω έργω στο διαδίκτυο. Ο αριθμός των χτυπημάτων στο βιντεάκι αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά καθώς η ανάρτηση έγινε αυτή την εβδομάδα.

Η Έναστρη Νύχτα του Βαν Γκογκ έγινε χιλιάδες κομμάτια [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 1

Το 2007 άλλωστε ο πίνακας των 4.500 ντόμινο που αναπαριστούσε την Μόνα Λίζα συγκέντρωσε την προσοχή 2.000.000 ανθρώπων!

Η Έναστρη Νύχτα του Βαν Γκογκ έγινε χιλιάδες κομμάτια [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 2

Το αυθεντικό έργο του σπουδαίου Ολλανδού ζωγράφου ολοκληρώθηκε το 1889. Ο Βίνσεντ βαν Γκογκ αποτύπωσε στον καμβά του τη θέα που είχε τις νύχτες από το παράθυρό του στην ψυχιατρική κλινική όπου νοσηλευόταν στη Νότια Γαλλία. Το έργο σήμερα βρίσκεται στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης.

Η Έναστρη Νύχτα του Βαν Γκογκ έγινε χιλιάδες κομμάτια [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 3
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ