Δασκαλόπουλος: «Η Ελλάδα δεν θα βγει από την κρίση με πολυσέλιδα μνημόνια» | ΕΛΛΑΔΑ | iefimerida.gr

Δασκαλόπουλος: «Η Ελλάδα δεν θα βγει από την κρίση με πολυσέλιδα μνημόνια»

Δασκαλόπουλος: «Η Ελλάδα δεν θα βγει από την κρίση εφαρμόζοντας πολυσέλιδα μνημό
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την άποψη πως η Ελλάδα δεν μπορεί να βγει από την κρίση εφαρμόζοντας πολυσέλιδα μνημόνια, εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος, ο οποίος έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την υπόλοιπη Ευρώπη.

Ο Δημήτρης Δασκαλόπουλος, είπε χαρακτηριστικά πως εάν η Ελλάδα καταρρεύσει, τότε η υπόλοιπη Ευρώπη δεν θα μείνει στο απυρόβλητο, και δεν θα έχει και την πολυτέλεια να μείνει αδιάφορη, μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου της «BUSINESSEUROPE» που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες.

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ τόνισε ότι από τη δική της πλευρά «η Ελλάδα καλείται τώρα να καταλήξει άμεσα σε συμφωνία με τους εταίρους για ένα νέο πλαίσιο προτεραιοτήτων, προκειμένου να βάλει σε τάξη τα δημοσιονομικά της και να πετύχει τους στόχους της. Η Ελλάδα καλείται να επιδείξει έμπρακτα ότι είναι αποφασισμένη να αλλάξει, επιταχύνοντας αποφασιστικά τις δομικές μεταρρυθμίσεις, ενώ παράλληλα να αντιμετωπίζει τις πιο αρνητικές επιπτώσεις της λιτότητας και της ύφεσης στην ελληνική οικονομία και κοινωνία».

Στην συνέχεια ο πρόεδρος του ΣΕΒ είπε πως κάτι τέτοιο δεν επαρκεί τονίζοντας πως από μόνη της «η Ελλάδα δεν μπορεί να βγει από την κρίση όσα πολυσέλιδα μνημόνια και να εφαρμόσει. Η προσπάθεια της Ελλάδας μπορεί να επιτύχει μόνο στο πλαίσιο μιας ευρωπαϊκής απάντησης στην κρίση του ευρώ, μιας απάντησης της Ευρώπης στην ίδια την υπαρξιακή της κρίση».

Απαντώντας, σε ερώτηση σχετικά με το πω ερμηνεύει το αποτέλεσμα των εκλογών της 17ης Ιουνίου, ο Δημήτρης Δασκαλόπουλος υπογράμμισε ότι «η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων επιθυμεί την παραμονή της χώρας στο ευρώ και βλέπει το εθνικό μας μέλλον μέσα στην ευρωπαϊκή οικογένεια. Το ίδιο ισχύει και για τις πολιτικές δυνάμεις. Αντιευρωπαϊκές απόψεις συναντώνται μόνο στα περιθωριακά άκρα του πολιτικού φάσματος».

«Η Ελλάδα καλείται τώρα να καταλήξει άμεσα σε συμφωνία με τους εταίρους για ένα νέο πλαίσιο προτεραιοτήτων, προκειμένου να βάλει σε τάξη τα δημοσιονομικά της και να πετύχει τους στόχους της» υπογράμμισε και προσέθεσε ότι «καλείται να επιδείξει έμπρακτα ότι είναι αποφασισμένη να αλλάξει, επιταχύνοντας αποφασιστικά τις δομικές μεταρρυθμίσεις, ενώ παράλληλα να αντιμετωπίζει τις πιο αρνητικές επιπτώσεις της λιτότητας και της ύφεσης στην ελληνική οικονομία και κοινωνία».

Ως επιχειρηματική κοινότητα, σημείωσε ο . Δασκαλόπουλος, «ευελπιστούμε ότι, στο πλαίσιο αυτό, η νέα κυβέρνηση θα κινηθεί γρήγορα και αποτελεσματικά. Προσδοκούμε ουσιαστική πρόοδο στη δημιουργία περιβάλλοντος φιλικού στην επιχειρηματικότητα, συντονισμένη προσπάθεια να ενεργοποιηθούν οι μηχανισμοί της αποταμίευσης και των επενδύσεων, καθώς και αποφασιστικότητα στον περιορισμό του κρατικού παρεμβατισμού και του μεγέθους του δημόσιου τομέα».

«Η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών», τόνισε, «αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα και πρέπει να συντελεσθεί το ταχύτερο δυνατόν».

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ