Σε δημοπρασία το Όσκαρ της ταινίας «Καζαμπλάνκα» - iefimerida.gr

Σε δημοπρασία το Όσκαρ της ταινίας «Καζαμπλάνκα»

Σε δημοπρασία το Όσκαρ της ταινίας «Καζαμπλάνκα»
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το Όσκαρ σκηνοθεσίας που κέρδισε ο Μάικλ Κερτίζ για την κλασική ταινία «Καζαμπλάνκα» βγαίνει σε δημοπρασία αυτή την εβδομάδα και αναμένεται να πωληθεί από 2,5 μέχρι 3 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασίας Νέιτ Ντ. Σάντερς.

Το βραβείο της Ακαδημίας που κέρδισε το 1943 ο ουγγρικής καταγωγής σκηνοθέτης, ο οποίος πέθανε το 1961, θα δημοπρατηθεί στις 28 Ιουνίου από την εταιρία που εδρεύει στο Λος Άντζελες.

Το Όσκαρ σκηνοθεσίας του Κερτίζ είχε πουληθεί το 2003 από τον οίκο Κρίστι'ς έναντι 231.500 δολαρίων στον Αμερικανό μάγο Ντέιβιντ Κόπερφιλντ.

Η «Καζαμπλάνκα», στην οποία πρωταγωνιστούν ο Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ και η Ίνγκριντ Μπέργκμαν, γυρίστηκε στην πόλη του Μαρόκου στον 'Β Παγκόσμιο Πόλεμο και είναι μια από τις πιο κλασικές ταινίες αγάπης του αμερικανικού κινηματογράφου. Το 2007 το Αμερικανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου την χαρακτήρισε την τρίτη καλύτερη ταινία των τελευταίων 100 ετών.

Τα αγαλματίδια Όσκαρ σπανίως δημοπρατούνται ύστερα από συμφωνία του 1950 ανάμεσα στους νικητές και την Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών, η οποία τους απαγορεύει να πουλήσουν το βραβείο τους σε άλλον πλην την Ακαδημίας στην συμβολική τιμή του ενός δολαρίου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ