Όταν τα λεφτά του Παντείου έγιναν κόκκινη Ferrari και τζακούζι - iefimerida.gr

Όταν τα λεφτά του Παντείου έγιναν κόκκινη Ferrari και τζακούζι

Όταν τα λεφτά του Παντείου έγιναν κόκκινη Φεράρι και τζακούζι
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δεκατρία χρόνια μετά την άσκηση ποινικής δίωξης για το σκάνδαλο του Παντείου Πανεπιστημίου οδηγούνται τελικά στη φυλακή τρεις πανεπιστημιακοί και άλλοι έξι κατηγορούμενοι αλλά το θέμα εξακολουθεί να προκαλεί γιατί τα χρήματα από τα ερευνητικά κονδύλια ξοδεύτηκαν σε τζακούζι, φεράρι, πολυτελή είδη, τζάκια, καμινάδες, πολυτελή μάρμαρα και είδη μπάνιου!

Στη φυλακή οδηγούνται με απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αθηνών ο πρώην πρύτανης του Παντείου Δημήτρης Κώνστας, οι πρώην αντιπρύτανοι Παναγιώτης Γετίμης και Κώστας Παπαθανασόπουλος καθώς και έξι άλλοι κατηγορούμενοι. Οι δικαστές μοίρασαν αθροιστικά 135 χρόνια κάθειρξης στα εννέα πρόσωπα τα οποία ήλπιζαν σε επιεικέστερη αντιμετώπιση. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κ. Κώνστας έκανε λόγο για «πολιτική δίκη» ενώ ο κατηγορούμενος Βλάσης Βεηκοντής λιποθύμισε μέσα στο ακροατήριο και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Ωστόσο το σκάνδαλο του Παντείου εξακολουθεί να προκαλεί με το μέγεθος της κατασπατάλησης και της προτίμησης που έδειχναν οι κατηγορούμενοι για χλιδάτα αντικείμενα. Η μαύρη τρύπα των 8 εκατομμυρίων ευρώ που βρέθηκε στο πανεπιστήμιο αντί να δοθεί σε ερευνητικά προγράμματα σπαταλήθηκε χωρίς έλεος !

Επενδύσεις σε τζακούζι, πολυτελή είδη υγιεινής, τζάκια και καμινάδες αγοράζονταν με χρήματα από τον λογαριασμό Επιτροπής Ερευνών του Παντείου. Κάποιοι είχαν φτάσει στο σημείο να βάζουν στην τσέπη ακόμη και τον μισθό του Κώστα Σημίτη, ο οποίος είχε παραχωρήσει τα χρήματα που ελάμβανε ως καθηγητής στην οργάνωση της Κεντρικής Βιβλιοθήκης του Παντείου !

Το αποκορύφωμα του σκανδάλου ήταν η αγορά μιας κόκκινης Φεράρι τον Απρίλιο του 1998. Το πολυτελές όχημα περιήλθε κατά 50% στην κυριότητα του πρώην διευθυντή λογιστηρίου του Παντείου Αναστάση Κουτσοδημητρόπουλου και το άλλο μισό σε πρόσωπο εκτός Πανεπιστημίου. Η Φεράρι στοίχισε 27 εκατομμύρια δραχμές και η επιταγή κόπηκε στον λογαριασμό της Επιτροπής Ερευνών του Παντείου. Επιπλέον ξοδεύτηκαν 290.000 δραχμές για καινούρια ελαστικά !

Το ίδιο διάστημα εμφανίζονται στο Πάντειο ψευδή και πλαστά τιμολόγια για αγορές μεγάλων ποσοτήτων ειδών υγιεινής, τζακούζι και αξεσουάρ μπάνιου. Αγοράστηκαν επίσης είδη όπως τζάκια, καμινάδες και μάρμαρα τα οποία ουδέποτε τοποθετήθηκαν στο Πανεπιστήμιο. Τα αντικείμενα κατέληγαν σε διάφορα σημεία της Αθήνας, μέχρι και τον Ωρωπό όπου, προφανώς, κάποιος από τους κατηγορούμενους είχε το εξοχικό του.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ